Hazudott a tűzről a nyírkátai férfi, hogy a gyerekei láthassák a tűzoltóautó villogó fényét – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Hazudott a tűzről a nyírkátai férfi, hogy a gyerekei láthassák a tűzoltóautó villogó fényét – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
© Illusztráció: Nyugat
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 15-én történt rendőrségi eseményeiből.


A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 15-én Kisarban elfogták L. Róbert 24 éves helyi lakost. A férfi ellen a Fehérgyarmati Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt bocsátott ki elfogatóparancsot. A rendőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 36 éves nyírkátai lakos ellen. A férfi álnéven tett bejelentést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. február 15-én 19 órakor. Azt állította, hogy egy nyírkátai ingatlan kéménye kigyulladt és a ház tetőszerkezete ég. Az ügyeletvezető a bejelentést követően azonnal a helyszínre küldte a járőröket. A rendőrök kiérkezésekor a katasztrófavédelem munkatársai már a helyszínen tartózkodtak, akikkel közösen megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt, nem történt tűzeset. A rendőrök a 36 éves férfit a helyszín közelében elfogták, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették. A férfi meghallgatása során a szabálysértés elkövetését elismerte. Azt mondta, a bejelentést azért tette, hogy a kiskorú gyermekei láthassák a tűzoltóautó villogó fényét.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés