II. Kisvárdai Mézeskalács Kiállítás

Akt.:
II. Kisvárdai Mézeskalács Kiállítás
Kisvárda – A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével sokféle lehet. Fő hozzávalók a liszt, a méz, a tojás és fűszerek. Készítése komoly hagyományokkal rendelkezik, eredetileg az isteneknek felajánlott eledel, majd emberek közötti ajándék szerepét töltötte be.

Az elmúlt évben megrendezett I. Kisvárdai Mézeskalács Kiállítás, sikere láttán, az ötletgazda, Szabó Ágnes ez évben is felhívással fordult mindazokhoz, akik kedvet éreznek arra, hogy a nyilvánosságnak bemutassák mézeskalácsból készített kézműves alkotásaikat az II. Kisvárdai Mézeskalács Kiállításon.

Bármi, ami mézeskalácsból van

–Várjuk mindazok jelentkezését – kezdte tájékoztatóját Szabó Ágnes – akik szívesen bemutatják a mézeskalácsból készített munkáikat, alkotásaikat.

Korosztálybeli megkötés, nevezési díj nincs! Nincs megkötés, az alkotók döntik el, mit szeretnének kiállítani. bármi, ami szívből és képzeletből jön. Ajánlott témák, kiállítandó alkotások: Kisvárda nevezetes épületei mézeskalácsból készítve, karácsonyfadíszek, ajándéktárgyak, mesefigurák, szabadon választott egyéni fantázia termékek. A kiállított tárgy mézes tésztából készüljön, és kézzel díszített legyen! Feltétel, hogy az alkotás ehető mézes tésztából készüljön. Az alapanyagot (liszt, cukor, méz, stb.) biztosítjuk. – mondta az ötletgazda Szabó Ágnes. További információk: Szabó Ágnes: +36 70 886 4502; kisvardamezes2018@gmail.com.

Jelentkezési határidőig, november 4. ig., már mintegy tucatnyian jelentkeztek. A kiállítás december 2 – tól 16 – ig. lesz látható a Kisvárdai Konferencia Központban. (Kisvárda, Szent László út 7–11.)

– Vincze Péter –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés