Izgalmas ízkavalkád Kisvárdán

Illusztráció: A guruló gasztronómia híveit is várják
Illusztráció: A guruló gasztronómia híveit is várják
Kisvárda – Zenei kalandozások és kulináris élmények húsvétkor.

Kifinomult dallamok, izgalmas ízkavalkád, felejthetetlen élmény várja a különleges fesztiválok szerelmeseit Kisvárda hangulatos sétáló utcájában április 1-jén és 2-án. Minden adott egy kis húsvéti kikapcsolódáshoz a street food és az utcazene világában a L.E.S.Z. Feszt Promotions szervezésében. Az ingyenes rendezvényen nemzetközi és hazai utcazenészek lépnek fel 4 színpadon minden nap 13 órától este 22 óráig, mindeközben adózhatunk a kulináris élvezeteknek is.

Ételcsodák, finom falatok

– Az idén először, de hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg az első Gasztrozenei Fesztivált – ajánlja dr. Török László fesztiváligazgató. – Azért választottuk ezt az időpontot, mert turisztikai szempontból térségünkben ez egy üres időszak. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy az ételekhez és a zenéhez köthető rendezvények a legkeresettebbek, így összehoztuk a kettőt. A város vezetése nyitott az ötleteinkre, támogatnak minket, így a sétálóutcát, és az ott lévő régi polgári emeletes házak belső udvarait egy igazi fesztiváltérré varázsolhatjuk.

Az ország legfinomabb járműinek országjárásából Kisvárda sem maradhat ki! A food truck show büfékocsijai pimaszul finom streetfood ételeket kínálnak. Amerre csak járnak, a guruló gasztronómia mesterei izgalmas gourmet-lakomákat rendeznek. Mellettük természetesen nívós nyíregyházi éttermek is bemutatják kifinomult ételcsodáikat.

– A sárgatúró egy olyan tipikus húsvéti étel, ami főleg a megyénkre jellemző – fejti ki a fesztiváligazgató: ezért minden vendéglátó egységtől azt kértem, hogy mindenképpen készítsék el, a töltött tojással együtt. Megspékelik majd a saját egyéniségükkel, így ínyenc változatokat is kóstolhatnak a fesztiválozók.

Igényes zenéket játszanak

A finom falatok mellett a zenei élmény az, ami nagyban meghatároz egy rendezvényt. Ezért igényes, szeretni való zenét játszó fellépőket válogattunk össze, amiben a veszprémi utcazene fesztivál szervezői is segítettek. Lovely Quinces, a horvát énekes-dalszerző hölgy karcos dalaival hódítja majd meg a sétáló utcát, Ripoff Raskolnikov, az osztrák énekes-dalszerző, gitáros pedig a különleges blues előadásmódjával. La Tresca igazi olasz temperamentummal tölti meg a teret, Sir Oliver Mally a szomszédos Ausztriából egy szál gitárral játszik hamisítatlan blues zenét. Itt lesz még többek között a Bagossy Brothers Company, Lóci Játszik, Random trip és Járai Márk, Fiúk a Pál utcából, Kistehén, Ocho Macho akusztik, Bérczesi Robi a Hiperkarma frontembere, és még sokan mások.

– Fontos számunkra, hogy a kisgyerekes családok is jól érezzék magukat, ezért minden nap 13 és 15 órától a Burattino bábszínház művészeinek előadásait láthatja a közönség. Megelevenedik majd a negyedik LESZ Feszt belső világa is, ami nem más, mint az Alice Csodaországban mesebeli miliője. Lesznek még óriásbábok, bmx-show és sok más érdekes és ingyenes produkció – tette hozzá Török László.

KM

Címkék: , ,


Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés