Jézus szenvedéseire emlékeztek Kisvárdán

By SeraZ
Akt.:
Keresztút
Keresztút
Kisvárda – A hatodik kisvárdai keresztúton Jézus szenvedéseire emlékeztek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.

Nagyszerdán (április 4–én) a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében indult el a húsvét előtti, a város történetében a hatodik élő ökumenikus keresztútja, melyen Krisztus szenvedéseire emlékeztek.

A gyalogos körmenet a kisvárdai Római Katolikus Templomból indult és a régi temető kápolnájához érkezett meg. A Szent László utca, a Rákóczi út, a Gyár úti lakótelep érintésével, a temető kápolnájáig tartó keresztúton több mint hatszázan vettek részt. A keresztút XIV állomásán az egyházak papjai rövid stációkat mondtak. Az utolsó XIV. állomáson, a régi temető kápolnájánál, Jézust a sírba helyezték.

A nagyböjt végéhez közeledve, az ökumenikus Keresztúttal is lehetőséget teremtettek a történelmi egyházak a ráhangolódásra, a hit legszentebb eseményére, amelyben a megváltást ünnepeljük. Feladatuknak tekintették, hogy Krisztust és a megváltás örömhírét másoknak is megmutassák.

A befejező állomáson együtt énekelték a megjelenték az utolsó éneket s annak refrénjét; –„Jézus, add, hogy hozzád térjek, veled haljak, veled éljek.”

Vincze PéterKisvárda.
SZON.HU


hirdetés