Jó időben a Tiszát is átússza

Az örökifjú Ölbei Béla
Az örökifjú Ölbei Béla - © Fotó: magánarchívum
Anarcs – A rendszeres sport tartja fiatalon az anarcsiak jobbhátvédjét.

Hétfő délután játszották a Kisvárda városkörzeti öregfiúk-­bajnokságban az Anarcs–Fényeslitke-mérkőzést, a hazaiaknál végig pályán volt a 73 éves Ölbei Béla. Béla bácsi gyermekkora óta focizik, több mint hatvan éve jegyezte el magát a sportággal. Pályafutása zömét kisvárdai színekben töltötte, az NB II.-es tartalékcsapatban rúgta a bőrt.

Atletizált is

– Nem voltam túl technikás játékos, de nagyon szívós, gyors játékos voltam, abban az időben nem ismertem olyat, hogy valaki lefusson. Remek állóképességgel rendelkeztem, gimnazistakoromban atletizáltam, tizenhat évesen 11 másodpercen belül futottam a száz métert. De más sportágban is kipróbáltam magam, két éven keresztül versenykerékpároztam is – tekintett vissza Ölbei Béla.

– Jelenleg hátvédként játszom az ­a­narcsi csapatban, ez a poszt fekszik nekem a legjobban, rombolni tudok, lefutom az ellenfelet, ebből élek.

Béla bácsit a sport tartja fiatalon, elmondása szerint akkor fájnak a lábai, ha nem sportol.

– A bajnoki meccseken kívül is rendszeresen focizom, és emellett futok, általában két-három kilométer a penzumom, és sprintelgetni is szoktam. Amint jobbra fordul az idő, a Tiszát is átúszom naponta háromszor-négyszer.

Csibészesen oldotta meg

Legemlékezetesebb mérkőzései között említi a Szpari „kettő” ellenit, amelyen még ellenfelei is elismerően szóltak róla. Szívesen emlékszik vissza egy öregfiúk-mérkőzésre is, ahol egy országos „celebválogatott” volt az ellenfelük.

– Egy szöglet utáni szituációt követően sikerült a két fejjel magasabb Noszály Sándor elől elfejelnem a labdát. Kis csibészség is volt a dologban, mert kicsit megbillentettem a teniszezőt, hogy előnyösebb pozícióból ugorhassak fel. A többiek zrikálták is, hogy kifogott rajtad az „öreg”. A durvaság egyébként soha nem volt jellemző rám, nem rúgtam le senkit, hátulról sem csúsztam oda, szándékos sérülést nem okoztam senkinek, sárga lapot is egyszer kaptam hosszú pályafutásom alatt.

BB

Címkék: , , ,


Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés