Kisvárda Master Good – A tízezer sem volt elég

Akt.:
Kisvárda Master Good – A tízezer sem volt elég
© Fotó: KM-archív
Kisvárda – A Kisvárda Master Good mezőnygólt nem kapott, ám így sem volt esélye a Ferencváros vendégeként.


Augusztus 11-e ünnepnap marad a kisvárdai labdarúgás életében, hiszen a Kisvárda Master Good akkor játszotta története első hazai mérkőzését az élvonalban, mindezt az új stadionjában tette. Az említett meccsen nem lehetett teljes az öröm, ugyanis a Ferencváros 2–0-ra győzött. Azóta eltelt több mint három hónap, a szabolcsiakat már Dajka László irányítja, a csapat pedig egy jobb időszak eredményeként kilenc pontot gyűjtött. Az utóbbi hetek aztán megint nem a pontszerzésről szóltak, és ha őszinték vagyunk, a Várda az idegenbeli Fradi-meccsre sem nagy esélyekkel utazott el.

Több gól is születhetett volna

Miként augusztusban, a két együttest most is unokatestvérek vezették ki a pályára, Lucas a Kisvárda, Leandro a zöld–fehérek „csékájaként”.

Az éllovas szombat délután az első perctől kezdve érvényre akarta juttatni a két csapat közötti különbséget, sorjáztak a veszélyes beadások a kisvárdai kapu elé, és egymás után végezhették el a szögleteket a hazaiak. Előbbiből kettő döntőnek bizonyult, noha Dajka László elmondása szerint az utóbbi egy hónapban tízezerszer vette át játékosaival, hogyan kell kivédekezni a pontrúgásokat. A Ferencváros belsővédőit ez nem hozta zavarba: Abraham Frimpong védhetetlenül fejelt a kapuba, Miha Blazic pedig egy elé pattant labdát közelről juttatott a kapuba a védőjével a nyakán.

“Az óvodai álmoskönyvek szerint sem jelent jót, hogyha Böde rád esik”

A szünet 2–0-s hazai előnynél érte a feleket, ám még ez az eredmény is hízelgő volt a szabolcsiak számára, akiknél Felipe egyszer nagy bravúrral hárította Fernando Gorriarán lövését, majd a játékrész hajrájában az üresen maradt Davide Lanzafame fejesét tolta a lécre.

A következő fordulókban bízva

A fordulást követően már bátrabban futballozott a Kisvárda, ám ez is csak egy veszélyesebb szituációt eredményezett, és nem sikerült túl nagy nyomást helyezni az FTC-Sre. A Fradi úgy is uralta a második félidőt, hogy a támadásokra már nem fektetett nagy hangsúlyt, Felipe továbbra sem unatkozhatott, ráadásul a hajrában igen közel került az újabb gólhoz, ám Lovrencsics Gergő távoli lövése a lécről került a játéktéren kívülre.

A Kisvárda immáron hét meccse nyeretlen a bajnokságban, ellenben a közvetlen rivális Diósgyőr egymás után másodszor győzött. Bizakodásra adhat okot, hogy olyan meccsek következnek, amiken reális győzelmi esélye lehet a Várdának: a téli szünet előtt érkezik a Puskás Akadémia és az MTK, a DVTK–val idegenben kell megmérkőzni.

MK


Kisvárda - A labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Kisvárda Master Good 2-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában, ám még ennél is nagyobb lehetett volna a különbség. Az éllovas ferencvárosiak az első perctől kezdve érvényre akarták juttatni a két csapat közötti különbséget, sorjáztak a be...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés