Kisvárda Master Good – Lendületben, tovább haladni az úton

Horváth Zoltánék pontosan térnének haza Debrecenből
Horváth Zoltánék pontosan térnének haza Debrecenből - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A női kézilabdázók után a szintén élvonalbeli kisvárdai focisták is Debrecenben fognak bajnokin vizitálni.


Az elmúlt hétvégi kupaforduló után ismét bajnoki pontokért játszanak a labdarúgásunk élvonalában. Ám maradjunk még a kupánál, hiszen pénteken kisorsolták az országos tábla második körének párosításait. A Kisvárda Master Good az NB III.-as Gyöngyös vendége lesz. A hevesiek a csoport sereghajtói, győzelmük nincs, két döntetlennel szereztek két pontot.

A kupa még odébb van

– Nemrégen tudtam meg, hogy a Gyöngyös lesz az ellenfelünk. Természetesen, a továbbjutás a cél, egyébként majd akkor foglalkozunk ezzel, amikor kell, most a szombati bajnokira koncentrálunk – mondta érdeklődésünkre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

És akkor a szombati bajnoki. Az utóbbi fordulókban jól és eredményesen játszó várdaiak a Nagyerdei Stadionban fognak pályára lépni. A vendéglátó Loki egy hellyel áll a szabolcsiak előtt a tabellán, a nyolcadik helyet a szabolcsiaktól két ponttal többel, tíz egységgel tartják. Azaz, vendégsiker esetén ismét előzne a kisvárdai alakulat.

Otthon veretlen a Loki

A Loki otthon még veretlen, a DVTK elleni meccsen (2–0) mindhárom pontot otthon tartották, és döntetlennel zártak a Mezőkövesd (1–1), az MTK (3–3) és a Haladás (1–1) ellen. A legutóbbi körben Újpesten 1–0-ra kapott ki a Herczeg András irányította cívis városbeli gárda.

– Szűk egy hónap alatt csak két bajnoki mérkőzést játszunk, az üres időszakokat próbáljuk meg úgy eltölteni, hogy tartani tudjuk a formánkat, sőt lépjünk is előre – tért rá a bajnokira Dajka László, aki 2002-ben tizenhat meccsen ült a Loki kispadján.

– Kisebb sérülések előfordultak az elmúlt időben, de remélhetőleg rendbe jön mindenki. A héten úgy készültünk, ahogyan a lehetőségeink és a körülmények lehetővé tették. Bízom benne, hogy a felfelé ívelő formánkat sikerül átmenteni. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben, de számomra a legfontosabb, hogy a kialakulóban lévő játékunkat itt is megpróbáljuk érvényesíteni és természetesen jó lenne eredményesnek is lenni.

Ebéd után

– A Loki elég hektikus teljesítményt nyújt, nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni, és abból kihozni a legtöbbet – mondta végezetül Dajka László.

A kisvárdai csapat szombaton a közös ebédet követően buszozik majd át Debrecenbe, és remélhetőleg este pontosan tér majd vissza.

Labdarúgás: NB I., 9. forduló

Szombat: DVSC-Kisvárda Master Good SE. Nagyerdei Stadion, 17., v.: Kassai (Albert, Buzás)

Kisvárda Master Good: Felipe – Partsvaniia, Ene, Vári, Protics – Gosztonyi, Lucas, Karasiuk, Pico – Horváth, Ilics.

További mérkőzések: Puskás Akadémia-Honvéd, Haladás-Paks, MTK-Mezőkövesd (17), Ferencváros-Újpest (19.30)

Vasárnap. DVTK-MOL Vidi FC (18)

MLKisvárda.
SZON.HU


hirdetés