Kisvárda Master Good SE – Ferencvárosi erődemonstráció

Dudás Georgina bátor játékának három gól lett a jutalma
Dudás Georgina bátor játékának három gól lett a jutalma - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az első félidő végén nem úgy tűnt, hogy ennyire simán veszít a Fradi ellen a Kisvárda.

Olyan csapattal kellett volna felvennie a versenyt a Kisvárda Master Good SE-nek a szombat esti női NB I-es meccsen, amelynek kezdő hetesében csupa olyan játékos kapott helyet, akik kivétel nélkül megjárták a múlt év végi németországi világbajnokságot. A Ferencváros elleni mérkőzésre csordultig megtelt a várdai tornacsarnok.

A Fradi annak megfelelően kezdte a meccset, amilyen nevekből áll a csapata, gyorsan el is húzott 4–1-re. Úgy a tizedik perc tájékán tűnt fel, hogy felállt fal ellen támad a vendégcsapat, mert addig szinte kivétel nélkül gyors lerohanásból vezették a támadásaikat. Az első negyedóra végén, ijesztően nagy, hétgólos lett a ferencvárosi előny, csakhogy közben kapust cserélt a Kisvárda, és Jekatyerina Dzsukeva bravúrjai hozzásegítették a házigazdát a felzárkózáshoz. Zsinórban öt gólt lőttek Orbán Adriennék, feljöttek 11–9-re, és az első félidő végén, amikor emberelőnyben megint azért támadott a Várda, hogy két gólra csökkenjen a hátránya, nehezen tudtuk elképzelni, hogy a meccs vége az lesz, ami végül lett.

A támadásból nem tudott gólt szerezni a KKC, az ellencsapásból Nerea Pena betalált, így kettő helyet négygólos vendégelőnnyel mentek szünetre a csapatok. Apropó, Pena… A Fradi lehetőségeiről mindent elmond, hogy amikor Elek Gábor az időkérése után csaknem teljes sort cserélt, két olyan játékos érkezett még a pályára, mint a vb-t szintén megjárt Szucsánszki Zita és a spanyolok átlövője.

A második félidő elején az emberhátrányban kapus nélkül támadó Fradival szemben, Triscsuk Krisztina labdát szerzett, és a saját kilenceséről ívelt a vendégek kapujába. Ezzel 12–16 lett az állás, aztán viszont nagyon beindult a Fradi. Szabályosan átrohant a Várdán, a szélsők gólokkal fejezték be a lerohanásokat, felállt fal ellen pedig a holland duó, Danick Albertine Snelder és Laura Van der Heijden mellett Marija Jovanovics is remekelt. A vendégek zsinórban hat gólt szerezve 24–16-ról 30–16-ra léptek meg.

Látva, hogy elúszott a meccs, Mátéfi Eszter sorra lecserélte kulcsembereit, a helyettesek közül elsősorban Dudás Georgina hálálta meg a bizalmat, bátor játékkal vette be háromszor is a válogatott Bíró Blanka kapuját. Közben pedig a kiharcolt sarokdobásokból egyfajta világcsúcsot döntött a Várda – a blokkolt lövések is arra utaltak, hogy milyen nehéz volt (lett volna…) átlőni a vendégek védőfalát.

A Ferencváros erőt demonstrált, Kisvárdán is igazolta, hogy ezúttal méltó kihívója lehet a Győrnek. A Várda pedig szerdán a Vác elleni kupameccsen bizonyíthatja, hogy többre képes.

KM-BT

NB I, női: 11. forduló

Kisvárda Master Good SE–Ferencváros 18–34 (10–14)

Kisvárda, 1500 néző, v.: Marton, Szabó E.

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 1, Hakunova 3, Radojevics 2/1, Milanovic-Litre 2, Triscsuk 3/1, Rocha 1. Csere: Dzsukeva (kapus), Umanec 1, Szabó V. 1, Dmitrovics, Katona F., Dudás G. 3, Tarjányi, Karacs 1. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Ferencváros: Bíró B. – Lukács V. 4, Háfra N. 2, Snelder 5, Szekeres 1, Kovacsics 1, Schatzl 4. Csere: Szikora (kapus), Van der Heijden 6/3, Hornyák D. 1, Szucsánszki, Pena 1, Márton G., M. Jovanovics 5, Fa1uvégi 4. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 1–4, 11.: 4–6, 16.: 4–11, 23.: 9–11, 33.: 10–16, 42.: 13–21, 48.: 16–24, 55.: 16–30.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Mátéfi Eszter: – Kijött a két csapat közötti különbség, hiszen a Fradi a Bajnokok Ligájában edződik, mi a magyar bajnokságban. Az első félidőben volt egy jó periódusunk, utána viszont a papírforma érvényesült. Amikor eldőlt a meccs, próbáltunk tartalékolni, hiszen szerdán nagyon komoly Magyar Kupa-meccsünk lesz.

Elek Gábor: – Nagyobb különbséggel tudtunk nyerni, mint amire számítottunk. Ez annak köszönhető, hogy jól működött a védekezésünk, sok labdát szereztünk, és lerohanásból több gólt is elértünk. Felállt fal ellen nem volt nagy különbség, és az is igazsághoz tartozik, hogy több bevethetőbb játékosunk volt, mint az ellenfélnek.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés