Kisvárda Master Good SE – Komoly ellenfél, erős védelemmel

Marija Hakunova és a kisvárdai csapat, ahogy a Vácon, úgy a Kecskeméten is szeretné áthámozni magát
Marija Hakunova és a kisvárdai csapat, ahogy a Vácon, úgy a Kecskeméten is szeretné áthámozni magát - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Hiába a kupában a Kecskemét ellen aratott novemberi győzelem, idegenben nehéz dolga lehet a Kisvárdának.

Október huszadika és január huszonhatodika között a Kisvárda Master Good SE nyeretlenül megvívott meccseit kellett számolgatni (hatig jutottak), de az NB I-es női csapat rossz szériája lezárult, és immár két egymás utáni győzelmet tudhat maga mögött.

A DVSC-t (29–23) és a Vácot (28–27) hazai pályán győzte le a KKC, amelyet az utóbbi mérkőzésen már az új edző, Vlatko Djonovics irányított. Vasárnap idegenben játszik az elmúlt három bajnokiját (plusz a Vác elleni kupamérkőzését) hazai pályán abszolváló szabolcsi csapat, ám az újonc Kecskemét ellen folytatható a pozitív sorozat. A bajnokság első köre zárul ezzel a mérkőzéssel, de a várdaiak számára nem teljesen ismeretlen az ellenfél, hiszen november 8-án, a Magyar Kupában már találkoztak, és akkor a Várda hazai pályán 27–19-re nyert.

– A legnagyobb meglepetés az volt számomra szerdán, hogy nyertünk – tért még vissza a Vác elleni mérkőzésre Vlatko Djonovics. – Nagy erőket kellett mozgósítanunk, és sokat ki is vett belőlünk a csata. Az az igazság, hogy a mi keretünk nem annyira bő, mint más élcsapatoké, sok a fiatal játékosunk is, akik nem tudnak még sorozatban csúcsteljesítményt nyújtani. De azon leszünk, hogy minden téren javuljunk, és felvegyük a versenyt a tabellán előttünk állókkal is.

A montenegrói edző azt is bizonyította, hogy a következő ellenfélből, a Kecskemétből sem lehet őt eladni.

– Néhány meccsét láttam a vasárnapi ellenfelünknek, és az alapján nem is értem, miért ennyire rossz a pozíciója a tabellán – utalt a Kecskemét által megszerzett öt pontra, és a 12. helyezésre Vlatko Djonovics. – A látottak alapján nagyon erős védelemmel rendelkeznek, amelyet nehéz lesz átjátszanunk. Tudok róla, hogy a kupában már találkozott a két csapat, és akkor elég magabiztosan nyert a Kisvárda, de ez már a múlt. Komoly mérkőzésre számítok, úgy is készültünk, hogy nehéz dolgunk lesz, de természetesen az a célunk, hogy nyerjünk.

És ha ez megtörténik, akkor kettőről háromra növekszik a győztesen megvívott kisvárdai mérkőzések száma.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés