Kisvárda Master Good – Továbbfejlesztették a variációt

Akt.:
A parádés találatot jegyző Pavlo Lukjancsukot (b) egy másik gólszerző, Sztavrosz Cukalasz köszönti
A parádés találatot jegyző Pavlo Lukjancsukot (b) egy másik gólszerző, Sztavrosz Cukalasz köszönti - © Fotó: nso.hu
Kisvárda – Pavlo Lukjancsuk a szezon egyik legnagyobb gólját lőtte a Debrecen elleni győztes mérkőzésen.


Az NB I. 20. fordulójában volt miről beszélnie a szakértőknek. Derbit játszott egymással az Újpest és a Ferencváros, a Diósgyőr nagy meglepetésre idegenben verte meg a MOL Vidit, és nagyjából ugyanekkora döbbenetet okozott a Kisvárda 3–0-s sikere a Debrecen ellen. A győzelmet még fényesebbé tette egy hatalmas gól, ami a forduló legszebb, és az egész szezon egyik legnagyobb találata volt. Az elkövető Pavlo Lukjancsuk, aki 20 méterről védhetetlen kapáslövéssel vette be Tomás Kosicky kapuját.

Nem láttak még tőle ilyet

– Ekkora gólt egészen biztosan nem lőttem meccsen, és talán edzésen sem volt még rá példa – mondta a 22 éves ukrán védő. – A gól után kiszaladtam a társakhoz, mindenki a vállamat és a fejemet veregette, extázisba jöttek a társak is. A mérkőzés alakulását tekintve is nagyon jókor jött ez a találat, az pedig külön jó, hogy így együtt tudott örülni az egész csapat, nagyon együtt van most a társaság. Természetesen engem is feldobott, de ez csak egy gól, nekem többet jelent, ha jó játékkal tudom segíteni a csapatot.

Nem is csoda, hogy összejött a társaság, hiszen a kiesés elől menekülő együttes az utóbbi öt forduló legeredményesebb csapata. A téli szünetet megelőzően egyhuzamban hét pontot szerzett az újonc gárda, a DVSC legyőzése előtt pedig a Haladást is elkapta. Lukjancsuk úgy gondolja, a mostani Kisvárda már egy egészen más csapat, mint az őszi volt, az új igazolások szépen beilleszkedtek és erősségeivé váltak az együttesnek, szerinte reális esélyük van a bennmaradásra. Ehhez a következő lépést szombaton, a Paks ellen lehet megtenni hazai pályán. De vissza a főhősünkhöz és a góljához.

Petranics Szergej, a várdaiak kapusedzője elmondta, meglepte a csapatot, hogy Lukjancsuk ekkora gólt lőtt, mert bár rendkívül technikás játékos, a tréningeken sem kísérletezik ehhez hasonlóval. A bombagólt Anderson Pico is megirigyelhette, aki a korábbi csapataiban számos nagy találatot jegyzett már.

Nem engedhette a kontrát

– Láttam Pico néhány meccsét, amiken ehhez hasonló, nagy gólokat lőtt, ezért külön jólesett, hogy ő is gratulált – tette hozzá Lukjancsuk.

Dajka László, a Kisvárda mestere úgy fogalmazott, a gólszerző akció a szögletvariáció továbbfejlesztett változata volt, ugyanis középen Vári Barnabásnak kellett volna belefejelnie a labdába. Az edző szerint természetesen nem lehet minden beadást hajszálpontosan megoldani, ebben az esetben az volt az igazán nagy dolog, ahogy a hosszú oldalon Ene Cornel lekészítette a lövést, az meg egy másik, hogy Lukjancsuk milyen jól találta el.

– Mindenképpen az volt a célom, hogy a kapu irányába rúgjam a labdát – elemezte a találatot a gólszerző. – A legfontosabb az volt, hogy ne legyen belőle kontra, mert a Debrecen nagyon jó ebben. Végül is, jól sikerült.

MK


Lucasék kiváló formában futballoznak
Kisvárda - A Kisvárda az utolsó öt meccs alapján a bajnokság legeredményesebb csapata. A Kisvárda Master Good jól kezdte az évet. Bármi is lesz a folytatás, ezt már nem lehet elvenni a szabolcsiaktól, akik a szombathelyi létfontosságú győzelem után nagy meglepetésre a Debrecent (3–0) is megverték a...
Kisvárda vs. DVSC
Debrecen, Kisvárda - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 20. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Kisvárda Master Good együttesével játszott szombaton 17 órától a Kisvárda Várkerti Sporttelepen. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank ...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés