Kisvárda Mster Good – Bravúrdöntetlen után hasonló folytatásban bíznak

Roman Karaszjukékra (pirosban) ismét nagy feladat vár
Roman Karaszjukékra (pirosban) ismét nagy feladat vár - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Szeptember közepén nyertek utoljára, minden pontra égető szükségük van.


Szombaton ismét hazai közönség előtt lép pályára a Kisvárda Master Good. Az újonc szabolcsiak azt a Honvédot fogadják, amellyel a bajnokságban július végén egyszer már megütköztek, akkor a budapestiek udvariatlan vendéglátónak bizonyultak, 4–0-val küldték haza Gosztonyiékat.

Idén is jól szerepelnek

Supka Attila csapata a Ferencváros mögött, de az MTK előtt huszonhárom pontot gyűjtve a tabella második helyén áll. Legutóbb Szombathelyen, a Haladás ellen arattak értékes győzelmet. Stabil, masszív csapat, a bajnokságban eddig ők kapták a legkevesebb gólt, elöl viszont nem brillíroznak, mindössze tizenöt találatra volt képes támadószekciójuk.

A kisvárdai csapat szerdán a Magyar Kupában könnyed győzelemmel lépett tovább a Gyöngyösön, úgy, hogy a mérkőzést fél óra alatt el is döntötte, míg a piros-feketék 1–0-ra nyertek az NB III.-as Jászberény otthonában.

– A Honvéd évek óta a bajnokság meghatározó együttese, két szezonnal ezelőtt bajnokok voltak és az idén is jól szerepelnek. Remek utánpótlásbázissal rendelkeznek, egyre nagyobb szerepet kapnak az akadémiájukról kikerülő fiatal, ambiciózus futballisták, akiket fokozatosan építenek be csapatukba. Összeszokott, fegyelmezett játékot játszanak, rendkívül stabilak hátul. Háromszor kaptak ki eddig az idei pontvadászatban, de ebből kétszer csupán egyszer rezdült meg a hálójuk – mutatta be szombati ellenfelét Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

Nehéz mérkőzésre számít

– Szerdán a mai találkozót szem előtt tartva, jó pár játékosom pihenőt kapott, mert nekünk ez a mérkőzés nagyon fontos. Legutóbb szeptember közepén tudtunk győzni, azóta háromszor vesztesen hagytuk el a játékteret és a múlt héten ikszeltünk a Vidivel, ezért nekünk minden pontra égetően nagy szükségünk van. Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Honvédé az egyik legjobb védelem a bajnokságban, de bízom a fiaimban, képesek lehetünk egy jó eredmény elérésére – fejezte ki reményét Dajka László.

BB


Labdarúgás: NB I.
13. forduló, szombat.

Kisvárda Master Good SE-Budapesti Honvéd 17., v.: Solymosi (Szécsényi-Vígh-Tarsonyi). Kisvárda: Felipe – Ízing, Barrios,Vári, Pico-Karaszjuk, Lucas, Protics – Gosztonyi, Horváth, Ilics.

További mérkőzések: Paks-MOL Vidi 17., Újpest-Haladás 17., Puskás Akadémia-DVTK 17., Mezőkövesd-DVSC 17., Ferencváros-MTK 19.30.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés