Kiváló munka a „zászlóshajón”

A kisvárdai küldöttség tagjai: Oláh Tibor kollégiumvezető, Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgató, Bíró Gábor igazgató és dr. Koncz Gábor, dr. Jámbrik Katalin, Dancs Sándor pedagógusok
A kisvárdai küldöttség tagjai: Oláh Tibor kollégiumvezető, Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgató, Bíró Gábor igazgató és dr. Koncz Gábor, dr. Jámbrik Katalin, Dancs Sándor pedagógusok - © Fotó: magánarchívum
Kisvárda – Minősített Tehetséggondozó Műhely címet és támogatást nyert a kisvárdai középiskola.

Történetének egyik legnagyobb szakmai sikerét érte el a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, ugyanis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből egyedüliként került be azon 38 iskola közé, amelyek a Nemzeti Tehetség Program cselekvési tervében megfogalmazottak szerint öt évig élvezhetik az Új Nemzedék Központ kiemelt szakmai és anyagi támogatását – tudtuk meg Bíró Gábor igazgatótól.

Újabb elismerést, egyben megerősítést kapott a munkánk.” Deák-Takács Szilvia

Színes a paletta

A középiskola vezetője kifejtette még:

– A háromfordulós pályázat kidolgozásában tizenöt olyan kollégánk vett részt, akik többek között közel egy tucat – egyébként már működő – tehetséggondozó program bemutatásával bizonyították a bírálóbizottságnak az iskola nemcsak tudatos, hanem eredményes ez irányú munkáját. Az ismertebbek mellett az Arany János Tehetséggondozó Program, a Future Talents, a Robotika szakkör, a Diákújságírók elnevezésű program a bírálók szerint érdekes színfolt volt, továbbá a diákigazgató-választás és diáknap koncepciójával pályázott intézményünk – mutatott rá érdekes részletekre az igazgató.

– A regisztrációs, dokumentációs szakaszt követően a helyszíni minősítés során az óvodásoknak és általános iskolásoknak kidolgozott Varázsvár programmal indult az intézmény, mely a természettudományos műveltség megerősítését tűzte ki zászlajára. Ezt a célt a felfedeztető módszer segítségével, nyilvánvalóan laboratóriumi környezetben gondolja elérni intézményünk – tette hozzá dr. Koncz Gábor, a program egyik kidolgozója és bemutatója, aki a Minősített Tehetséggondozó Műhely teljes szakmai irányítását is magára vállalta a kisvárdai oktatási intézményben.

– Kovács Bertalan –


Tehetségek a poszteren

– Már nagyon bizakodtunk, amikor arról értesítettek, hogy az elérhető 260 pontból 236-ot, azaz a pontszámok több mint 90 százalékát megszereztük – emlékezett vissza Deák-Takács Szilvia, a diákújságírók mentora, aki hozzátette még: – Érthető, hogy nagy volt az öröm, amikor megkaptuk az értesítést, hiszen ezzel újabb elismerést, s egyben megerősítést kapott a tehetséggondozó munkánk. A díjátadásról Dancs Sándor informatikatanár, a Robotika tehetségműhely vezetője szolgált részletekkel: – A budapesti díjátadásra a tehetséggondozó munkánkat bemutató posztert is magunkkal vittünk.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés