Megemlékeztek a reformáció évfordulójáról Dögén

Az iskolai énekkar is fellépett
Az iskolai énekkar is fellépett - © Fotó: tudósítónktól
Döge – A községi önkormányzat, az Ifjúsági Ház, a Van Esély Egyesület, a helyi református egyházközség és az Ölbey Irén Általános Iskola szervezésében közös ünnepi megemlékezést tartottak, ahol Rózsa Anikó, a házigazda Ifjúsági Ház vezetője és Pribula László, a Van Esély Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Utána Rövid bemutatót láthattak Luther Márton életének filmfeldolgozásaiból. Az iskola énekkara három református éneket adott elő, melyet Lászlóné Bezzegh Andrea tanárnő tanított be. Agárdy Sándor iskolaigazgató a dögei reformáció évszázadai címmel tartott előadást, melyben több régi anyakönyvet, számadási iratot, teológiai könyvet is ismertetett. Láthatták az érdeklődők az egyház legrégebbi kegytárgyát, a XVII. századból származó aranyozott ezüstkelyhet, és több más értékes templomi és úrasztali tárgyat.

Azt követően Vincze Károlyné kántor vezetésével Tintér Dominika, Pisla Salome és Kertész Gábor tanulók az evangélikus egyház himnuszát énekelték el. Agárdy Sándor további előadásában a református egyház további fejlődéséről, küzdelméről szólt, a rendezvény zárásaként Mónus Eszter, Szürös Andrea, Stadler Petra, és Szabó Kata tanulók furulyán adtak elő egy egyházi éneket. Terjékné Eszterhai Enikő lelkipásztor megköszönte a rendezvény előkészítését, majd zárásul Pribula László emléklapokat adott a közreműködő tanulóknak és felnőtteknek.
KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés