Nagyon beragadtak a rajtnál

Akt.:
Az öngól sokkolta a kisvárdai játékosokat és a szurkolókat egyaránt
Az öngól sokkolta a kisvárdai játékosokat és a szurkolókat egyaránt - © Fotó: honvedfc.hu
Kisvárda – Két négy gólos vereség után kellene talpra állni a megrogyott Kisvárdának.

Sokkoló lehet, amint kétszer egymás után négyes szerepel a bizonyítványban (mármint 0-4, 0-4), és mindkétszer büntetőrúgással indul a lejtmenet. Amíg a Vidi részéről Marko Scepovic nem élt a lehetőséggel (magyarán Felipe hárított), addig a Honvéd csatára, Danilo köszönte az alkalmat, és a 24. percben vezetést szerzett a Kisvárda elleni kispesti bajnokin. Az első osztály második fordulójában két „Kis-csapat” (Kispest, Kisvárda) találkozott, és mindkét félnek nagy szüksége volt a pontokra: a házigazdáknak a menetelés folytatásához, a vendégeknek a rossz rajt feledtetéséhez. A 72. percben Jánvári Gábor öngóljával kétgólosra nőtt a különbség, a 85. percben a petneházi kötődésű Gazdag Dániel találata megerősítette, hogy szegény embert az ág is húzza, a 91. percben Lukács Dániel állította be a végeredményt. A Honvéd a Ferencvároshoz hasonlóan száz százalékos mérleggel bír, míg a Kisvárda a mezőny egyetlen pont nélküli alakulata.

– Sajnos, saját magunkat vertük meg vasárnap – kezdte értékelését Kondás Elemér. A Debrecennel bajnoki címeket elérő tréner ezúttal merőben más célért küzd, és egyelőre a sikerélmény nagy ívben elkerüli őt és a csapatát is. Az út elején tartanak, viszont az az elvárhatónál is göröngyösebb. – A két 0-4 között van különbség. Amíg a Vidi fölényben és a meccs túlnyomó részében emberelőnybden játszott, addig sokáig csak minimális volt a hátrányunk a „szokásos” büntetőrúgás miatt. Az öngól padlóra küldött bennünket, a hajrában pedig nagy hibákat vétettünk a védekezésben. Mindenképpen stabilizálnunk kell ezt az alakzatot is! Az előre játékunkról sokat elmond az a tény, hogy egyetlen szögletrúgást sem végeztünk el. Ez nagyon elgondolkodtató. Pedig a mérkőzés előtti héten próbáltunk arra törekedni, hogy ne kövessünk el olyan hibákat, amik az első fordulóban előfordultak.

Két olyan csapattól kapott ki a Kisvárda, amelyik egyaránt versenyben van még a nemzetközi kupában.

– Nyilván nem lehet mindent arra fogni, hogy a legyőzőink milyen erőt képviselnek. Azon vagyunk, hogy megtaláljuk a gödörből kivezető utat. Az eltiltott Vári Barnabás visszatérhet, ellenben Ízing Martinnak a térde, Jánvári Gábornak a térde fáj, ez nehezíti a dolgunkat. Az Újpest egyelőre a Sevilla ellen készül, mi pedig arra, hogy vasárnap az eddigitől teljesen eltérő arcunkat mutassuk. Igyekszünk rendezni a sorainkat!

Történelmi vereségek

A Kisvárda történelmet írt, mivel 1950 óta nem fordult elő a honi labdarúgás élvonalában, hogy egy együttes az első két bajnokiját is négy- vagy többgólos vereséggel zárja. Hatvannyolc esztendővel ezelőtt a Postás SE a nyitómeccsen kapott ki a Győri Vasas ETO-tól 0-4-re, majd hazai pályán a Vasas ellen maradt alul 5-1-re.

LTLKisvárda.
SZON.HU


hirdetés