Nem szakadt el a futballtól a Loki egykori edzője

Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: Racskó Tibor
Debrecen, Kisvárda – A legutóbb Kisvárdán dolgozó tréner, Kondás Elemér most is meccsre járással tölti az idejét.

A nyár elején történelmet írt a kisvárdai labdarúgásban Kondás Elemér, a korábbi Loki-tréner azzal, hogy feljuttatta a csapatot az első osztályba. Az akkor a szurkolók és a játékosok által hangosan ünnepelt edzőnek azonban az NB I-ben mindössze két mérkőzés jutott, aztán közös megegyezéssel elváltak útjai a klubbal.

Kondás a távozása után nyílt levélben köszönte meg a városnak, a szurkolóknak és a játékosoknak ez együtt eltöltött időt, a Napló kíváncsi volt rá, miként élte meg távozását a Kisvárda éléről.
Mint ismert, az újonc várdaiak két 4–0-s vereséggel indították a szezont a bajnok Vidi és a Budapest Honvéd ellen. Ezt követően kellett távoznia közös megegyezéssel a szakvezetőnek.

Gyorsan elváltak

– Azt nem mondom, hogy teljesen váratlanul ért a váltás – mondta Kondás Elemér.

A két meccset követően gyorsan meg tudtunk egyezni a vezetéssel, és elváltak útjaink. Az edzői szakma ilyen, bármikor benne van a pakliban, hogy csomagolni kell, ezért túl is tettem magam a történteken”

– fogalmazott a szakember. A Kisvárda kerete a nyári szünetben alaposan kicserélődött, nem kevesebb, mint tíz új légiós érkezett a gárdához, s játékosok kiszemelése és leigazolása nem Kondás hatáskörébe tartozott. Ebből a keretből kellett volna egységes csapatot gyúrnia az edzőnek, hogy elérje a kitűzött célt. De mi is volt ez a cél?

– Úgy vélem, egy újonc együttesnél a 12 csapatos NB I-ben éppen megfelelő célkitűzés a bennmaradás kivívása. Van négy-öt olyan gárda a mezőnyben, amelyik a dobogós helyekért száll harcba, a többiek pedig a kiesés elkerüléséért küzdenek, ezt láthattuk az utóbbi években.

Szeretném elmondani, hogy nagyszerű érzésekkel gondolok vissza a Kisvárdán eltöltött időszakomra, és a legjobbakat kívánom a várdai futballnak!”

– jelentette ki a tréner.

Vár a lehetőségre

Kondás Elemér jelenleg aktívan pihen, vagyis mérkőzésekre jár, és figyeli a labdarúgásban zajló eseményeket. – Igyekszem inkognitóban maradni a stadionokban, ha lehetséges, mert nem szeretném, hogy beinduljanak a pletykák az esetleges edzőváltásról egy adott csapatnál. A szezon elején vagyunk, nem is érkezett hozzám még konkrét megkeresés, csupán puhatolózó beszélgetéseket folytattam néhány emberrel. Később biztosan megtalál majd az újabb lehetőség, s újra szükség lehet valahol a munkámra.

TNKisvárda.
SZON.HU


hirdetés