Több szakaszon is megújítják az úthálózatot a megyében

Az utak felújítása a biztonságos közlekedést szolgálja
Az utak felújítása a biztonságos közlekedést szolgálja - © Fotó: ÉKN-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csaknem 23,34 kilométernyi út újulhat meg európai uniós forrásból.

Két projekt is indul

Első körben a 3834-es jelű, Nyíregyházát, Dombrádot és Kékcsét összekötő, 2,9 kilométeres hosszúságú szakasz felújítását végezték el. A munkálatok során a kivitelező cég a 6 méter szélességű burkolatot két rétegű aszfaltozással erősítette meg, az útszakaszon lévő négy autóbuszöbölből háromnál kiemelt szegélyes leszállóperemet alakítottak ki, míg egyet teljesen átépítettek.

A vízelvezetés megfelelő biztosítása érdekében a teljes szakaszon megtisztították a szikkasztó árkot a növényzettől. Cserélték és szintbe emelték a szélességjelzőket, a KRESZ táblákat és az acél szalagkorlátokat, valamint új, tartós burkolati jeleket festettek fel. A vízelvezető szikkasztó árkokat 4976 méter hosszan tették rendbe és megújították a nagyhalászi „Nesze” Belfő csatorna hidat is.

A program másik elemeként a 4108-as jelű Kisvárda-Vásárosnamény közötti összekötő út renoválását végezték el 2,1 kilométer hosszan. A közbeszerzési eljárás nyertese a Zemplénkő Kft., amely nettó 125,7 millió forintból két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot, a burkolt árkokat kitakarította, a padkát mart aszfalt és zúzalék beépítésével újította fel.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés