Újabb megyei pedagógussiker

Az idei legjobbak között balról a harmadik
Az idei legjobbak között balról a harmadik
Kisvárda – A kisvárdai pedagógus a tehetséggondozást tekinti a legfontosabbnak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Progressio alapítványa immár 2009 óta díjazza azokat a középiskolai tanárokat, akik példamutató tehetséggondozó munkát végeznek a diákjaik körében. Legyen szó természettudományokról, műszaki tárgyakról vagy az informatikai oktatásban elért eredményekről, minden olyan módszer dicsérendőnek számít, ami a tanulók körében innovatív szemléletre nevel, és felkelti a diákok egyre inkább fogyó érdeklődését a természettudományok iránt.

Tízből egy Kisvárdáról

Az egyetem alapítványa általában reál területen oktató, és 50 év alatti pedagógusok munkáját kíséri figyelemmel, és 2018-ban immár tizedik alkalommal döntött arról, hogy kik legyenek az év leginnovatívabb és leginkább példával szolgáló pedagógusai.

Ezúttal tíz vidéki és ugyanennyi fővárosi tanerő munkáját ismerték el, ezek között pedig megyei siker is született és nem először. A kisvárdai Tóth-Gál Zsuzsanna Napsugárt, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium matematika-kémia szakos tanárát is a vidéki tízek közé választották. A tantárgyait emelt óraszámban tanító pedagógus osztályfőnöki tisztet is betölt, és nevét onnan is ismerhetjük, hogy az egyik emblematikus alakja, illetve alapítója a Varázsvár interaktív tudományos szakkörnek. Ezzel nem csupán a gyakorlatorientált oktatást kívánták népszerűsíteni, de lehetőséget biztosítottak a kísérletezésre és az élményszerű tanulásra. Mindezek mellett számtalan érdemet szerezve az se meglepő, hogy a tanárnő diákjai rendre kitűnő eredménnyel szerepeltek a megyei, a regionális és az országos versenyeken.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés