Videó: „Katasztrofális csapás érte a várost” – Szilva nagyságú jég

Akt.:
Égi áldásnak aligha nevezhető, csapásnak annál inkább
Égi áldásnak aligha nevezhető, csapásnak annál inkább - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Még tart a károk felmérése, de máris nagy pusztításról tudnak.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, óriási eső zúdult hétfőn Kisvárdára, az ítéletidő – amely tekintélyes mennyiségű jeget is hozott – pincéket öntött el, faágakat tördelt le és tetemes kárt okozott.

– Példaértékű volt a tűzoltóság összefogása, a megye több pontjáról, városából érkeztek lánglovagok, hogy segítsenek, de a saját embereink is kinn voltak a terepen. Egyelőre folyik a károk felmérése, magam is ebben az ügyben járom az utcákat – mondta el lapunknak Leleszi Tibor, a város polgármestere, akit az autójában sikerült telefonvégre kapnunk. Az önkormányzat délutánra egyéb részletekkel is szolgált, bár az önkormányzati ingatlanokat érintő kárfelmérés még nem fejeződött be. Barabás Jánosné dr., a település jegyzője elmondta, hogy kárt szenvedett a központi óvodaépület, és a Móricz Zsigmond utcai tagintézmény is.

– Többségében beázásokról számoltak be nekünk az intézményvezetők. A Művészetek Házánál kandeláberek törtek el, plakáttartók adták meg magukat a viharnak. Beázott az intézmény emeleti folyosója, a vendégszobái, és még a pincébe is utat tört magának a víz. Nem egy esetben döntött ki fákat a vihar.

Hol esővel, hol pedig anélkül

– Katasztrofális csapás érte a várost, mivel soha nem látott, szilva nagyságú jég hullott az égből. Az egész nem tartott túlságosan sokáig, de ez idő alatt mintha dézsából öntötték volna a jeget. A Tompos úti lakótelep környékén például eső nélküli száraz jég hullott, beverte az előtetőket, a teraszok tetejét, több helyen a tetőket is megrongálta. A gépjárművekben esett kár is jelentős, ugyanis több autó szélvédőjét bezúzták a megfagyott golyóbisok – vont mérleget az addig beérkező adatokból a település jegyzője.

MJ


Kisvárda - Szeptember 3–án délután öt óra körül szürke felhők és nyomasztó, páradús levegő volt észlelhető Kisvárdán. Nem is sokára széllel meg is érkezett, s esni kezdett a sűrű eső és bizony jött vele a jég is. Szerencsére az eső mérsékelte a borsó, meggy és idomtalan nagyságú jegek kártékony h...

Hömpölygött a víz az utcákon
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 4-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből. Két nagyméretű fa az úttestre dőlt kedden reggel Kisvárdán, a Török utcában. A város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a f...

Címkék: , ,


Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés