Videók: Villámok, lángra kapott tetők, leborult kémények – Nem kímélte a megyét az ítéletidő

Akt.:
Videók: Villámok, lángra kapott tetők, leborult kémények – Nem kímélte a megyét az ítéletidő
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Több tucat esetben riasztották a vihar miatt a tűzoltókat kedden este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol vízeltávolításhoz, kidőlt fákhoz, elakadt járművekhez, valamint villámcsapás miatt leborult kéményekhez és kigyulladt tetőszerkezetekhez vonultak.

eko

Jellemzően, a hirtelen lezúduló csapadék okozott gondokat, elsősorban garázsokat, pincéket öntött el a víz Nyíregyházán, több helyen, ahol az épületekben lévő berendezési tárgyakat és kazánokat veszélyeztetett, így a Bethlen Gábor, a Báthory, a Galamb, a Kótaji, a Rákóczi, az Alkotás és Szélsőbokori, valamint a Fészek, a Fürj illetve a Liliom utcákban.

Víz utca, 22:30 - Fotó: Budai István Víz utca, 22:30 – Fotó: Budai István ©

Több helyen villám csapott a lakóházak kéményébe, a tűzoltóknak a megsérült füstelvezetőknél Tiszaszalkán az Arany János utca egyik lakóházánál és Nyíregyházán, a Dobsina utcában kellett a veszélyes épületdarabokat eltávolítaniuk. Baktalórántházán egy lakóház tetőszerkezete gyulladt ki kedden este a Petőfi közben, míg Nagydoboson a Fő utcában. Több elakadt járművet is ki kellett menteni a víz fogságából Nyíregyházán, így a Bessenyei téren, valamint a Fészek utcán, az útra borult fák pedig több helyen okoztak forgalmi akadályt a szabolcsi megyeszékhelyen, így a Bethlen Gábor és a Víz utcákban, valamint a Rákóczi utcán egy nagyméretű fenyő villanyvezetékre és egy lakóházra szakadt, míg a Kórház utcán egy lakossági gázcsonkot rongált meg egy kidőlt fa. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mellett Ibrányból, Kisvárdáról, Újfehértóról, Nagykállóból, Mátészalkáról, Baktalórántházáról és Hajdúnánásról is érkeztek egységek a műszaki mentésekhez.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

A szakadó esőben visszafelé folyik a víz egy csatornanyílásból a nyíregyházi Sóstói úton. MTI Fotó: Balázs Attila A szakadó esőben visszafelé folyik a víz egy csatornanyílásból a nyíregyházi Sóstói úton. MTI Fotó: Balázs Attila ©
Fotó: mrdavid Fotó: mrdavid ©
Fotó: Koncz András Fotó: Koncz András ©

Elhagyott rendszámok

Rengeteg elveszített rendszámot találtak tegnap, átvehetőek a a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

03-rendszamok


Ilyen volt a vihar Nyíregyházán:


(Olvasónk, mrdavid felvétele.)


Forrás: youtube / Attila Bálint


Forrás: youtube / Szabó Tamás


Forrás: youtube / Levadászva


A nyíregyházi Vásárteret (a Tokaji úton) ma hajnalban teljesen beborította a víz! Kár, hogy nem gumicsónakkal és fürdőruhával érkeztünk! – írja olvasónk, és fotót is küldött:

Fotó: Magyarné Futkos Zsuzsanna Fotó: Magyarné Futkos Zsuzsanna ©
Fotó: Magyarné Futkos Zsuzsanna Fotó: Magyarné Futkos Zsuzsanna ©

Szivattyúzás Nyíregyházán

A kedd éjszakai vihar nyomán lehullott jelentős mennyiségű csapadék több, mélyen fekvő részen összegyűlt, ezért a tűzoltók minden mozdítható egységet bevetettek a kárelhárítás érdekében. Szerdán az újfehértói tűzoltók szivattyúztak a nyíregyházi belvárosban.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

Szerdán még a vízeltávolítások adtak feladatot

Egész éjszaka és még szerdán napközben is dolgoztak a vihar okozta kárfelszámolásokon a tűzoltóegységek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Továbbra is az elöntött pincékhez és garázsokhoz riasztották őket, ahol csak reggel szembesültek az ott lakók a kialakult helyzettel. Több közintézménynél, így a Művelődési Háznál, a Jósa András Múzeumnál, több oktatási intézménynél és a Földhivatalnál is a csapadékvíz öntötte el az alagsorokat a szabolcsi megyeszékhelyen. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Egy gyönyörű, öreg fa is a vihar áldozatai között

A Hadobás soron van egy kb. 50 éves mammutfenyő. A tegnap esti viharban egy villám belecsapott a fába és több mint felét leroncsolta. Nagyon sajnálatos, mert gyönyörű volt a fa. Kb. kétszer olyan magas volt, mint a mellette látható ezüstfenyő – írja olvasónk.

Fotó: Márton Árpád Fotó: Márton Árpád ©Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés