Zorán: dupla nagykoncert Kisvárdán

Az idei turnéjának kisvárdai állomásán két koncertet ad Zorán
Az idei turnéjának kisvárdai állomásán két koncertet ad Zorán - © Fotó: Sipeki Péter
Kisvárda – Akkora volt az érdeklődés Kisvárdán, hogy pótkoncertet is tartanak a Művészetek Házában.


Pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a február 13-ai kisvárdai Zorán nagykoncertre, s még így sem sikerült minden rajongónak belépőhöz jutnia. A szervezők ezért úgy döntöttek, tekintettel a nagy érdeklődésre, pótelőadást hirdetnek egy nappal korábbra, február 12-ére. Mindkét koncert 19 órakor kezdődik, a helyszín pedig a Várszínház és Művészetek Háza.

Színvonalas, nemes rock

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas, szerb származású magyar előadóművész és dalszerző, Sztevanovity Zorán a beatkorszak hajnalán, 1960-ban öccsével, Dusánnal alapította meg a Zenith együttest, amely nevét nem sokkal később Metróra változtatták. A Metro az Illés és az Omega mellett a magyar beatzene harmadik legnépszerűbb zenekara.

Zorán rövid ideig a Taurus EX-T basszusgitáros-énekese volt, majd Nyugat-Európában, a vendéglátóiparban zenélt. Pályafutásában 1976 nyarán következik be a fordulat: ekkor kezdett el együtt dolgozni Presser Gáborral, munkakapcsolatuk és barátságuk azóta is töretlen. Zorán neve évtizedek óta egyet jelent a legmagasabb színvonallal, a felnőtteknek szóló nemes, intellektuális rockzenével, a „háromperces” dalokat átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal. Az idei turnéján legismertebb dalaival ajándékozza meg a rajongóit.

KM

Címkék: , ,


Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés