Kisvárdai KC – Az első érem mindjárt arany

Akt.:
Héjjas Tímeához (balról a második) hasonlóan Kránitz Andrea (balra), Gidai Eszter és Tarjányi Szilvia is tesztelhette a jól megérdemelt aranyérmet
Héjjas Tímeához (balról a második) hasonlóan Kránitz Andrea (balra), Gidai Eszter és Tarjányi Szilvia is tesztelhette a jól megérdemelt aranyérmet - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Héjjas Tímea szerint az NB I B-ben bajnoki címet szerzett csapatból sokan megharcoltak azért, hogy megkapják a további bizalmat.

Senki és semmi nem veheti el a kisvárdai csapat örömé. Az NB I B-ben bajnoki címet szerzett női kézilabda-csapat balszélsője, az Eger elleni mindent eldöntő meccsen remeklő, és öt gólt szerző Héjjas Tímea már az NB II-es időkben csatlakozott a várdaiakhoz, a Nyíradonyból igazolt játékos korábban szerepelt Egerben is, amelynek orra elöl végül elhappolta a bajnoki címet a szabolcsi újonc.

– Másodosztályú bajnokságban még soha nem nyertem érmet, aranyat meg pláne, így aztán eszméletlenül jó érzés bajnokcsapat játékosának lenni – mondta Héjjas Tímea az ünneplés közben. – Nagyon elfáradtam, nemcsak az utolsó meccs, hanem az egész sorozat után is, alig álltam a lábamon a végén, de az ünneplést azért nem hagytuk ki. Az utolsó mérkőzést a kispadon kezdtem, de megbeszéltük, hogy cserélgetünk, mert biztosan készülnek minden játékosunkból, ezért próbáltunk mindig változtatni valamit. Szerencsére jól sült el, hiszen a hajrában sikerült végleg az Eger fölé kerekedni.
Az aranyérem átvétele utáni néhány nap az ünneplésről szólt, viszont már érdemes tervezni a jövőt, hiszen kevés az idő az NB I-es keret kialakításához. Meglehet, lesznek olyanok, akik az NB I B-s bajnokcsapatból távozni kényszerülnek, a maradók posztriválist kaphatnak, hiszen erősítésre szorul a csapat. Hogyan kezelhető ez a helyzet?

– Úgy gondolom, ebből a csapatból sokan rászolgáltak arra, hogy itt maradhassanak az élvonalban is – így Héjjas Tímea. – Úgy érzem, jövőre is jó teljesítményre leszünk képesek, de természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy erősítésre szorul a keret. Edzeni fogunk és küzdeni, harcolni azért, hogy jó helyezést érjünk el az NB I-ben is. Már hallottam róla, hogy az én posztomra is érkezik rivális, de állok elébe a konkurenciaharcnak.

Névsorolvasás

Az NB I B-ben bajnoki címet szerzett kisvárdai csapat

Játékosok: Lavinia Madalina Puscas, Scholtz Andrea, Szabó Viktória (kapusok), Bízik Boglárka, Dudás Georgina, Frank Petra, Marija Gedroit, Gidai Eszter, Héjjas Tímea, Komsa Klaudia, Kránitz Andrea, Lévai Zsófia, Major Flóra, Rózsa Nikoletta, Tar Hedvig, Tarjányi Szilvia, Viktoria Csibulenko, Lea Vukojevic (mezőnyjátékosok).

A stáb: Rácz Sándor (vezetőedző), Dévényi János (másodedző), Major Tamás (klubelnök), Nagy Kálmán (technikai vezető), dr. Kósa Jenő (orvos), Koós István (masszőr).

Túl a bemutatkozáson

A jövő hét végéig edzésben marad a bajnoki címet szerzett csapat, azért is, hogy a kedden a csapatnak már szakmai igazgatói minőségében bemutatkozó Mátéfi Eszter ismerkedjen velük. A korábbi szövetségi kapitány megkezdte a tárgyalásokat a jelenlegi játékoskeret tagjaival és hamarosan bejelenthetik az új edző személyét is.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 19-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés