Kisvárdai KC – Csodás eredmény a kaland végén

A megtelt a kisvárdai csarnokban Marija Gedroit (fent) nemcsak a gólokat szórta, hanem a társakat, Héjjas Tímeát (22) és Tarjányi Szilviát (9) is megjátszotta
A megtelt a kisvárdai csarnokban Marija Gedroit (fent) nemcsak a gólokat szórta, hanem a társakat, Héjjas Tímeát (22) és Tarjányi Szilviát (9) is megjátszotta - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A csapatépítés olyan jól sikerült, hogy bajnoki arannyal gazdagodott a Kisvárdai KC.

Kedd délelőtti állapot szerint a szövetség hivatalos honlapján a Kispestet tüntetik fel a női NB I B Keleti csoportjának bajnokaként, de mivel azonos pontszám esetén nem a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény rangsorol, és legfőképpen a szombati, Eger elleni bajnoki döntőnek beillő meccs után a Kisvárdai KC játékosai, vezetői megkapták az aranyérmüket, biztos, hogy a szabolcsi újonc lett az első. Az ünneplés részeként Rácz Sándor is beleszippanthatott a magaslati levegőbe, hiszen a játékosai feldobálták őt.

– Huszonhat évvel ezelőtt volt ilyenben részem, akkor a nyíregyházi férficsapattal jutottunk fel a másodosztályból az élvonalba – beszélt az érzéseiről a röppálya végeztével Rácz Sándor edző. – Úgy kezdtük a bajnokságot, hogy építsünk csapatot, ami az én filozófiám szerint hároméves folyamat. Egyéves kaland lett belőle, úgy gondolom, nagyon szép eredményt értünk el.

Rácz Sándor egyéves kalandról beszélt. Ez a csapat másodosztályú időszakára vonatkozik, vagy az ő kisvárdai szerepvállalására is?

– A vártnál hamarabb sikerült az osztályváltás – állapította meg az érintett. – Magamról annyit, hogy a tanári hivatást nem fogom otthagyni (az edzősködés mellett a kisvárdai Szent László katolikus iskolában tanít, a szerző), majd a kompetensek fognak dönteni, illetve úgy tudom, már döntöttek is. Ez alatt az egy év alatt nagyon sok élményt szereztem, az eredmény pedig a csodával határos.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 18-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés