Kisvárdai KC – Itt az aranyrangadó!

Akt.:
Lévai Zsófia a bajnoki döntőben is előveheti széles lövőrepertoárját
Lévai Zsófia a bajnoki döntőben is előveheti széles lövőrepertoárját - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A kisvárdai női kézilabda-csapat házi gólkirálya szerint csapatának egy dolga van az Eger ellen: játszani, és nyerni.

A kilencvenes évek középétől a kétezres esztendők elejéig terjedő időszak köszönhet vissza Kisvárdán, amennyiben az NB I B-s női csapat a szezon utolsó mérkőzésén legyőzi legfőbb riválisát, az Egri Eszterházyt. Ebben az esetben ugyanis a várdaiak megszerzik a másodosztály Keleti csoportjának bajnoki címét, és feljutnak az élvonalba.

– A bajnoki cím a szezon közben elég távolinak tűnt, és kellett némi szerencse is ahhoz, hogy így alakuljon a sorsunk – mondta Lévai Zsófia. – Most már szeretnénk megragadni az esélyt, de fontos, hogy ne görcsöljünk ré a mérkőzésre. Ugyanolyan menetrend szerint készülünk, mint a korábbi hetekben, persze az érezhető, hogy nagyobb a feszültség és a várakozás.

Mi kell ahhoz, hogy nyerjenek a várdaiak? Mert amikor egy hónapja, a Kispest elleni, akkor még ezüstrangadónak hitt mérkőzésen lépett pályára a KKC, magabiztosan hozták az elvárt különbségű, legalább négygólos győzelmet (29–23). Annak is köszönhető, hogy ezúttal már az arany a tét a csapat számára, hiszen az egymás elleni összevetésben jobb a Kisvárda, mint a vele azonos pontszámmal álló Kispest. Az egy ponttal előtte álló Egert pedig elég egyetlen góllal legyőzni.

– A győzelemhez nem kell más, mint az, hogy saját tudásunk szerint játsszunk – árulta el a receptet Lévai Zsófia. – Ha ezt megtesszük, nem lehet gond. A Kispest ellen is bizonyítottuk, hogy egyre inkább csapattá érünk, akkor a korán kiállított Marija Gedroitot sikerült együttes munkával pótolnunk. Persze, ismerjük az Eger erősségeit, tudjuk, ki az a négy játékosa, akit különösen ki kell kapcsolnunk, közülük a beállósra, Sári Barbarára fokozottan oda kell figyelnünk. Az őszi szezon utolsó fordulójában, Egerben döntetlent játszottunk, annak a pontnak mostanra lett igazán nagy jelentősége. Hasonlóan nagy csatára számítok, mint akkor.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 13-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés