Kisvárdai KC – Kopogtatnak, bejutnának

Rácz Sándor edző a csapat taktikai felkészítése mellett a lelkeket is spannolta
Rácz Sándor edző a csapat taktikai felkészítése mellett a lelkeket is spannolta - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Az utolsó fordulóban, az eddigi listavezető elleni hazai meccsen kaparinthatja meg a bajnoki címet a Kisvárdai KC a női kézilabda NB I B-ben.

Hát akkor, lássuk a medvét! Az utolsó fordulóban, ki-ki mérkőzésen, Kisvárdán dől el (most vonatkoztassunk el attól az extrém helyzettől, hogy döntetlen lesz a vége), hogy melyik csapat nyeri a bajnokságot a női NB I B Keleti csoportjában. A Kisvárdai KC egy pont hátránnyal követi szombati (kezdés 16 órakor) vendégét, az Egert, hazai győzelem esetén megtörténhet a helycsere, ami már a végleges állapotot mutatná.

– A taktikai jellegű felkészítés mellett a héten spannoltam a lelkeket is rendesen, és úgy fogalmaztam a csapat előtt, megérkeztünk az élvonal kapujához, amelyen már kopogtatunk is – kezdte Rácz Sándor, a kisvárdaiak edzője. – A kérdésemre, hogy ki akar rajta belépni, szinte mindenki igennel felelt, tehát elszánt a csapat. Ugyanakkor olyan ellenfél látogat hozzánk, amely huszonöt fordulón keresztül vezette a bajnokságot, és nyilván foggal-körömmel kapaszkodik majd abba, hogy megőrizze ezt a pozícióját. Nagy esély előtt állunk, a város és a megye életében sem mindennapos, hogy labdajáték sportban az élvonalba jutás küszöbéhez érkezik egy csapat. Ennek megfelelő érdeklődésre számítunk, és bízunk benne, hogy a szurkolásból is erőt merítünk majd.

A teljes cikk a Kelet-Ma​gyarország 2016. május 14-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés