Kisvárdai KC – Magabiztos kisvárdai siker

Akt.:
Ha megkapta a labdát, Marija Gedroitot nem lehetett megállítani
Ha megkapta a labdát, Marija Gedroitot nem lehetett megállítani - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A második hely érdekében újabb lépést tett meg a Gödöt simán legyőző Kisvárdai KC a női kézilabda NB I B-ben.

Kezdettől fogva vezetett a második helyért harcoló Kisvárdai KC a női NB I B soros, Göd elleni bajnokiján, de demoralizáló volt, hogy a meccs elején a vendégek legjobbja, Németh Lilla (a korábbi szövetségi kapitány, Németh András lánya) öt távoli átlövéséből négy is beakadt.

Aztán sikerült idomulni a vendégek ezen stílusához, a kapusok is megtalálták az ellenszert, támadásban pedig nagy kedvvel játszott a Kisvárda, és szünetre tíz gól fölé növelte a különbséget. A második félidőben sem változott a képlet, Marija Gedroit nagyüzemi módon, a többiek egyenlő teherviselés mellett szórták a gólokat, a várdaiak 34–19-re is vezettek már Kicsit kár a végéért, amikor szűkített az addigi legnagyobb különbségen a Göd.

A lényeg azonban, hogy a hazaiak újabb lépést tettek a második hely megszerzése érdekében.

NB I B: női Keleti csoport

Kisvárdai KC–Gödi SE 37–24 (21–10)

Kisvárda, 320 néző, v.: Ágnecz, Sipos O.

Kisvárda: Scholtz – Vukojevic 4, Lévai 4, Bízik B. 1, Tarjányi 5, Gedroit 11/2, Komsa 3. Csere: Puscas (kapus), Csibulenko 2, Dudás G. 1, Gidai 4, Kránitz, Héjjas 2, Major F. Edző: Rácz Sándor. Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.
hirdetés