Kisvárdai KC – Nem is tudják, mennyi munka vár rájuk

Munkába álltak a kapusok is, a bolgár Ekaterina Dzsukevát (jobbra) és a piros pólós bajnokokat is megdolgoztatták a rajton
Munkába álltak a kapusok is, a bolgár Ekaterina Dzsukevát (jobbra) és a piros pólós bajnokokat is megdolgoztatták a rajton - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az NB I-s női kézilabda csapatok közül elsőként a Kisvárdai KC kezdte el a felkészülést, új stábbal, új játékosokkal.

Biztos nem volt kellemes a nyár kellős közepén az első edzésre jelentkezniük a Kisvárdai KC immár NB I-es női játékosainak, de ha valakiben bármilyen rossz érzés is támadt emiatt, elég volt ránézni a két kapusra, Madalina Puscasra és Scholtz Andreára, és a feljutást kiharcoló hölgyek máris feltöltődhettek a kellemes emlékekkel.

Nevezettek ugyanis a májusi bajnokavatásra készült egyenpólót vették fel a foglalkozásra. Más kérdés, hogy az első edzésre összegyűlő tizennyolcak közül nem mindenki volt a tavaly még NB I B-ben szereplő csapat játékosa, hiszen akadtak új játékosok is. Mint például a bolgár Ekaterina Dzsukeva, aki a lengyel Bajnokok Ligája-résztvevő Lublinból érkezett; az ukrán válogatott Olena Umanyec, aki hajdúnánási színekben volt az NB I B gólkirálynője; Szabó Valéria, a Békéscsabáról érkezett korábbi válogatott beállós; a DVSC II-ból igazolt Karacs Jázmin; vagy éppen a Nyíradonyból visszatért korábbi kisvárdai játékos, Smid Eszter. Az újak között a legnagyobb névnek számító játékos, Samira Rocha pedig augusztus végéig igazoltan van távolt, hiszen a balszélső a brazil válogatottal készül az olimpiára.

Van változás a stábban is: Rácz Sándor edzőt az elmúlt évszázad legjobb magyar játékosának megválasztott Kovács Péter váltotta, aki NB I-es klubnál legutóbb egy olimpiai ciklussal ezelőtt dolgozott, még Békéscsabán.

– Amikor Mátéfi Eszter a nyár elején felhívott, viccesen úgy vettem fel neki a telefont, hogy csak nem edzőt keres. Aztán kiderült, hogy igen – tréfálkozott a Kisvárdára kerülése kapcsán Kovács Péter. – Valószínűleg mazochista vagyok, mert mindig elvállalom az olyan feladatokat, amikor vagy a kiesés ellen menekülő, vagy a feljutó csapat keres edzőt. Olyan értelemben is kihívás mindaz, ami rám vár, hogy az ország ezen szegletében még nem dolgoztam. Nagy munka lesz teljesen új csapatot építeni, a játékosok talán nem is tudják, hogy mekkora. Éppen ezért a többi csapatnál korábban kezdtük a felkészülést, ez a hét az ismerkedés jegyében telik napi két edzéssel, a terhelés csúcsideje során napi három tréninggel készülünk a rajtra. A játékoskeretben még lehetnek változások, vannak próbálkozóink is, de őket csak akkor igazoljuk le, ha tényleg egyértelműen jobbak, mint a meglévő játékosaink.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 13-i számában és a kelet.hu-n.Sporthírek


hirdetés