Kisvárdai KC – Nem volt ellenére a vége

Marija Gedroit csukott szemmel is tudta mi a dolga, hisz 11 gólig jutott
Marija Gedroit csukott szemmel is tudta mi a dolga, hisz 11 gólig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az újabb győzelem után immár csakis a bajnoki döntőnek beillő meccsre koncentrálhat a Kisvárdai KC a női kézilabda NB I B-ben.

Megtette az utolsó előtti lépést a nagy álom, az eleinte ki nem mondott, az utóbbi hetekben azonban már kézzelfogható közelségbe került bajnoki cím megszerzése felé a Kisvárdai KC. Az NB I B-s női csapat a Szent István SE elleni mérkőzést nyerte meg 35–24-re, de csak az eredmény alapján volt a mérkőzés papírkönnyű.

– Tisztában voltunk vele, hogy milyen agresszív, félpályás letámadáson alapuló védekezést alkalmaz az ellenfél, fel is készültünk belőle, de az elején nem tudtunk a kapuba találni – emlékezett vissza a szombati mérkőzésre Rácz Sándor, a kisvárdaiak edzője. – Nem azért, mert annyi technikai hibát vétettünk volna, hanem mert a kapussal szemben több ziccert és átlövést is elvétettünk ebben az időszakban. Vezetett az ellenfél hét kettőre, tapasztalatom szerint egy fiúcsapat ilyenkor összecsomagol, és azon töri a fejét, hogy hol ihat meg két sört, de a nőkre jellemző az a fajta hullámzás és szélsőség, hogy innen felállva meg tudtuk nyerni a meccset. Nem is akárhogyan, hanem tizenegy gólos különbséggel. Ezzel együtt valóban nem volt könnyű összecsapás, irtózatos energiát kellett megmozgatnunk, de jó volt látni a második félidőben játszó csapatot. Döntőnek bizonyult, hogy még szünet előt sikerült rendezni a sorokat és előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. A szünet után látottak pedig nem voltak ellenemre, mint ahogy a kialakult különbség sem.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 10-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés