Kisvárdai KC – Újra kiesőhelyen, de egy pont is elég lehet

Akt.:
Kisvárdai KC – Újra kiesőhelyen, de egy pont is elég lehet
© Illusztráció: KM archív
Kisvárda – A Kisvárdai KC NB I-es női kézilabda-csapatának az utolsó három fordulóban kell bebiztosítania a bennmaradását.

Az elmúlt hétvégén nem rendeztek teljes fordulót a női NB I-ben, ezeket a napokat a bepótolandó, illetve előrehozott mérkőzések lejátszására használták fel a csapatok. A Kisvárda Master Good SE-nek nem volt ilyen, így várt a sorára.

És mivel a bennmaradásért vívott harcban legnagyobb riválisnak számító Mosonmagyaróvár a papírformának megfelelően legyőzte a sereghajtó, már kiesett Kispestet, ezért a várdaiak visszacsúsztak a másik kiesőhelyre. Az is igaz, hogy – az előzetes esélylatolgatások és a papírforma szerint – a mosoniaknak már nincs több olyan meccsük, amely nyerhető lenne, hiszen még Érdre látogat és fogadja a szintén a dobogóért harcoló Dunaújvárost.

Ezzel szemben a kisvárdaiak a tabella második feléből kapják utolsó három ellenfelüket. Pénteken az MTK ellen játszik hazai pályán az újonc, aztán a jövő hétközi fordulóban Békéscsabára megy, végül az utolsó játéknapon a Budaörsöt fogadja. Ha minden jól megy, ezeken a meccseken elég két pontot szereznie a bennmaradáshoz, sőt, egyet is, mert az egymás elleni eredmények terén jobban áll, mint a Mosonmagyaróvár (ott 21–20-as vereség, itthon 23–18-as győzelem).

Változás, hogy a békéscsabai mérkőzést nem szerdán, hanem jövő héten kedden játsszák, az M4 Sport közvetítése mellett.
hirdetés