Kisvárdai KC – Világbajnok brazil a balszélen

Samira Rocha a magyar válogatott játékosok számára is ismerős
Samira Rocha a magyar válogatott játékosok számára is ismerős - © Fotó: AFP
Kisvárda – Újabb két légióssal erősített a Kisvárdai KC, a kapus Bajnokok Ligája-résztvevő volt, Samira Rocha az olimpiára készül.

Ha csak megközelítőleg olyan veretes játékosállományt sikerül összehoznia az NB I-ben újonc Kisvárdai KC-nál, mint amilyen az újonnan felállt szakmai stáb játékosmúltja, akkor nemhogy a bennmaradásra nem lesz gondjuk a hölgyeknek, hanem egyenesen komoly célokért küzdhetnek majd. A szakmai igazgató Mátéfi Eszter 58-szor szerepelt a magyar női válogatottban (meg 130-szor a románban is), a vezetőedző Kovács Péter pedig férfi vonalon rekorderként 323-szor öltötte magára a címeres mezt. Mindketten világbajnoki ezüstérmesek, a szakmai igazgató pedig olimpiai bronzzal is büszkélkedhet.

A pályán azonban nem nekik kell majd küzdeniük, de ők tehetnek azért, hogy minél jobb legyen a várdai csapat. A keret kialakítása pedig folyamatban van.

– Az NB I B-ben bajnoki címet szerzett csapatból Viktorija Csibulenko és Komsa Klaudia kivételével mindenki marad – számolt be a részletekről Mátéfi Eszter szakmai igazgató. – Új játékosaink is vannak már, a Békéscsabáról érkezett beállós, Szabó Valéria komoly erősítést jelenthet támadásban és védekezésben egyaránt, a másodosztály Keleti csoportjának gólkirálynője, a Hajdúnánásról érkezett Oleha Umanyec ukrán válogatott játékos, tőle mi is sok gólt remélünk. A lengyel Lublinnal Bajnokok Ligája-résztvevő kapus, a bolgár Jekatyerina Dzsukeva is a mi játékosunk, miként a brazil válogatottal az olimpiára készülő balszélső, Samira Rocha is.

Utóbbi játékos a legutóbbi idényt a francia OGN Nice csapatánál töltötte, de korábban játszott az osztrák Hypo Niederösterreichben és az orosz Zvezda Zvenyigorodban is, nem mellesleg a brazil válogatottal 2013-ban világbajnoki címet szerzett.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 16-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés