Kisvárdai kulturális delegáció a Munkácsi Fesztiválon

Kisvárdai kulturális delegáció a Munkácsi Fesztiválon
Kisvárda – „Kulturális és szabadidős programok szervezése. A magyar kulturális örökségek ápolása, áthagyományozása. Határon kívüli magyarsággal való szoros kapcsolatok és együttműködések fenntartása.” – többek között ez is olvasható a Kisvárdai Van Esély Közhasznú Egyesület tevékenységéről.

Kisvárda – Az elmúlt években végzett több irányú tevékenység elismerését jelenti, hogy az Egyesület meghívást kapott, a június 18–19. között megrendezendő jubileumi X. Népi Kultúrák Munkácsi Fesztiváljára, melynek helyszíne a Munkácsi Vár. A Munkácsi Polgármesteri Hivatal meghívására a Van Esély Közhasznú Egyesület tagjai június 19.–én (vasárnap). vesznek részt ezen a jeles eseményen. A kulturális delegáció tagjai: a Tuzséri Garabonciás Citerazenekar és a Kisvárdai DUO–ART Pengetős Citerazenekar.

A fellépők színvonalas művészeti előadásokkal készülnek a fesztiválra. Műsoraikon keresztül megismertetik a Magyar Népzenét és a Magyar Kulturális Hagyományokat –újságolta örömmel Pribula László az Egyesület elnöke.

– Vincze Péter –

Címkék: ,hirdetés