Kiszámíthatatlan ellenfélnél a Nyíregyházi KC

Kaplonyi Zoltánék két ponttal szeretnének hazatérni Orosházáról
Kaplonyi Zoltánék két ponttal szeretnének hazatérni Orosházáról
Nyíregyháza – Vasárnap este Orosházán szeretne két pontot szerezni a Nyíregyházi KC.

A két hazai, Nyírbátor elleni tétmeccset követően vasárnap idegenben lép pályára a Nyíregyházi KC NB I. B-s férfi kézilabdacsapata. Azért vasárnap, mert az NB I-es Orosháza szombaton játszik Mezőkövesden. A tabella második helyén tanyázó nyírségiek az orosházi fiataloknál vendégeskednek. Az U23-as együttes eddig a hét bajnokin három pontot szerzett, mindhármat hazai pályán. Előbb nyert a Törökszentmiklósi Székács (30–24) ellen, majd ikszelt (24–24) a nyírbátoriakkal.

Szegedről erősítette

– Kiszámíthatatlan csapathoz látogatunk vasárnap – kezdte a beharangozó beszélgetést Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Egyrészt rendre változó a keretük, attól függően, hogy az NB I-es csapatban ki és mennyit játszik. Másrészt mivel fiatalok alkotják a csapatot, rapszodikus a teljesítményük. Voltak jó meccseik és gyengébbek is.

– Videóról elemeztük a játékukat, amely hasonlít a szegedi fiatalokéhoz. Gyorsak, lendületesek, klasszikus átlövő hiányában hosszú ideig támadnak, keresik a rést az ellenfél védekezésén. A Szegedről igazolt szerb irányítóval, Nikola Stojanoviccsal erősödtek, rá majd odafigyelünk. Nyerni megyünk Orosházára, aminek záloga lehet a fegyelmezett, koncentrált védekezés és a hatékony támadásbefejezés – így Varga Zsolt.

Mindenki egészséges

Az jó hír, hogy a nyíregyháziaknál nincs sérült, így a ­legerősebb csapat léphet majd pályára vasárnap délután.

KM-ML
hirdetés