Kitüntették a Tisza Nagykövetét

Budapest – A legmagasabb HM-kitüntetésben részesült Hidvégi-Üstös Pál Tisza úszó, futó, túlélési- és navigációs specialista.

Idestova húsz éve kötődik a honvédséghez, kaland- és túlélőtúra szervezőként és egyéni programjai során is szem előtt tartotta a fegyveres testületek, és elsősorban a Magyar Honvédség katonáinak bevonását, a katonás életmód propagálását. Hídvégi-Üstös Pálnak „a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismerésül” első osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott a Honvédelmi Miniszter. A kitüntetést a Minisztérium parlamenti államtitkára dr. Simicskó István adta át.

Ősszel újabb útra indul

– Igyekszem továbbra is méltó lenni a kitüntetéshez, és reményeim szerint ősszel nyugállományú katonákkal, valamint honvéd sportegyesületek tagjaival együtt járjuk végig kerékpárral II. Rákóczi Ferenc életútjának kiemelkedő helyszíneit Borsitól, Munkácson, Beregszászon, Szatmárnémetin át egészen Rodostóig. Majd lekerekezek a Wadi Halfáig, ahol a valamikor elhurcolt és janicsárokká vált magyar gyermekek utódai, a magyarabok élnek, hogy onnan szintén kerékpárral fussak be következő világraszóló programom, a Szahara-futás startpontjára.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés