Kitagadták a meleg királyi sarjat

Homoszexualitása miatt kitagadta családja az egyik hajdani indiai herceget. A történetet maga a királyi sarj mesélte el egy tévécsatornának. Manvendrasinh Gohil herceg családja uralkodott egykor Radzspipla államban.

A herceg elmondta az NDTV hírcsatornának, hogy amikor bevallotta szüleinek, hogy meleg, a család nem tudott mit kezdeni a ténnyel. Megpróbálták kezeltetni a homoszexualitás ellen, de amikor az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy ez nem lehetséges, kitagadták fiúkat. A szülők nyilvánosan is elhatárolódtak tőle.

Gohil addig a világtól visszavonultan élt a radzspiplai palotában. Most a helyi kormány egy AIDS-programját vezeti. Elmesélte, hogy támgatást kap indiai és külföldi meleg és leszbikus csoportoktól.

“Csak annyit szeretnék elérni, hogy legyen vita a homoszexualitásról, és kapjunk valamilyen társadalmi státust – jelentette ki Gohil.

Hozzátette: nem bánja, hogy felfedte a melegségét, és nem neheztel a szüleire.

A homoszexualitásra vonatkozó indiai törvényeket még a brit gyarmatosítók vezették be1860-ban. E rendelkezések szerint például 10 évig terjedhető szabadságvesztés kapható “a természetes renddel ellenkező nemi közösülésért”. Bár a törvényt ritkán alkalmazzák, azért a létezése önmagában is irritálja az indiai melegeket és leszbikusokat.

Az indiai királyokat a 70-es években fosztották meg címüktől és hatalmuktól.
hirdetés