Kitárja kapuját az iskola

Az iskola diákjai Mátyás napján megkoszorúzták a névadó emlékfalát az intézmény udvarán
Az iskola diákjai Mátyás napján megkoszorúzták a névadó emlékfalát az intézmény udvarán - © Fotó: iskola
Tiszatelek – Öt településről járnak át diákok a tiszateleki általános iskolába.

Nem sok általános iskola diákjai mondhatják el magukról, hogy „hurá” órával kezdik mindig a tanítási napokat. Mi egyelőre egy ilyen oktatási intézményt ismerünk, s ez a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

A leendő diákokat is várjuk a szüleikkel együtt a nyílt napon.
Molnár József

Kötetlen beszélgetés

Ez a különleges óra minden reggel 8 órakor kezdődik, és 20 percig tart, a diákok pedig az osztályfőnökükkel mindenféle témát kötetlenül megbeszélhetnek. Mindennek roppant prózai oka van.

A környező településekről – Ibrányból, Nagyhalászból, Beszterecről – a bejáró diákok beérnek időben az iskolába, azonban a dombrádi és az újdombrádi tanulók autóbusza csak 8 óra 20 perckor érkezik meg, így addig az időpontig van valamennyi osztályban a „hunyadisok ráhangolódása” a tanítási órákra.

Mint Molnár József, az oktatási intézmény igazgatója lapunknak elmondta, ezzel a különös rendszerű kezdéssel, illetve az iskola életével az érdeklődő kicsik és nagyok is megismerkedhetnek, ugyanis március 7-én, kedden és 9-én, csütörtökön nyílt tanítási napot rendeznek.

Az érdeklődő gyermekek és szülők mind a két napon ebben az első húsz percben az igazgatói tájékoztatót hallgathatják meg az iskola életéről, a képzésekről, a jelenlegi és várható tevékenységrendszerekről, utána pedig 8.30-tól az első öt órát megtekinthetik bármelyik osztályban, továbbá megnézhetik az összes tantermet is.

– Mindenkit sok szeretettel várunk, úgy a leendő diákokat a szüleikkel együtt, mint a már most hozzánk járó tanulók szüleit. Várunk vendégeket Újdombrádról is, mivel a településen csak az 1–4. osztály számára van tanítás, ezért a felsősök Dombrádra, vagy ide hozzánk, Tiszatelekre járnak át – tette hozzá az iskola igazgatója.

– KM –
hirdetés