Kitelepítések Borsodban – újabb tűzoltókat vezényeltek a térségbe

Hétfőn reggel óta 3 faluból 9 embert kellett kitelepíteni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Abaújalpárról 2, Tiszalúcról 5, Hernádcécéről pedig szintén 2 embernek kellett elhagynia az otthonát – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.

Heten rokonokhoz költöztek, a két hernádcécei embert pedig a helyi általános iskolában szállásolták el ideiglenesen.

A megyében jelenleg a Hernád áradása okozza a legtöbb gondot – mondta el Dobson Tibor. A kitelepítetteknek azonban nem a folyó vízszintjének emelkedése miatt kellett kiköltözniük, házaikat a belvíz vette körbe és gyengítette meg.

Hétfőn délelőtt a megyében már csaknem 1000 ember dolgozott az árvizi védekezésben – többségük a Hernád mentén. Kora délután döntés született arról, hogy további 150 tűzoltót vezényelnek a térségbe a szomszédos megyékből. Hétfőn délelőtt 20 ezer homokzsákot és 2500 fáklyát is útnak indítottak a megyébe.

Borsodban jelenleg 24 településen csaknem 400 lakóépületet veszélyeztet a víz. Van ahol a belvíz, máshol a megáradt patakok, vagy a folyók vízszintjének emelkedése okoz gondot – tette hozzá a szóvivő.
hirdetés