Kiűzheti az érpataki polgármester légióját Tiszavasváriból a kormányhivatal

Az érpataki polgármester Tiszavasváriban
Az érpataki polgármester Tiszavasváriban - © Forrás: alfahír video / youtube
Tiszavasvári – Február közepe óta együttműködés él Tiszavasvári jobbikos vezetése, illetve a Becsület Légiója között. A helyi romák félnek, a megyei kormányhivatalhoz fordulnának – a hatóság pedig most lépett is az ügyben – írja a hvg.hu.

Galyas József, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, valamint a Roma Polgárjogi Mozgalom szabolcsi és borsodi szervezetének elnökei, Balogh Mihály és Dancs Mihály keresték meg a kormányhivatalt, hogy vizsgálják meg a Tiszavasvári és az érpataki polgármester nevéhez kötődő Becsület Légiója között köttetett együttműködési megállapodást.

A kérelmezők szerint a megállapodás ellentétes az egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel, és ezáltal Alaptörvény-ellenes – írja a hvg.hu. – Ezért arra kérték a kormányhivatalt, hogy bocsásson ki törvényességi felhívást a határozat és a megállapodás hatályon kívül helyezése iránt.

Dancs elmondása szerint a kormányhivatal valóban kiadta a törvényességi felhívást, és arra kötelezte Tiszavasvárit, hogy árpilis 15-ig vizsgálják felül a rendeletüket és az érpataki polgármesterrel kötött együttműködési megállapodást.

Forrás: hvg.hu


Nem várt kérdés Orosz Mihály Zoltánnak Tiszavasvárin: Vesz nekem egy liter bort?

Tiszavasvári – Az érpataki polgármester még egy váratlan családi drámába is belecsöppent Tiszavasvárin – a szerelmi bánattól elkedvetlenedett tiszavasvári lakos arról próbálja meggyőzni Orosz Mihály Zoltánt, hogy vegyen neki bort…

Maradt még hulladék

Bár valóban látványos megtisztuláson ment keresztül a híres-hírhedt cigánytelep Tiszavasváriban, a szegre­gátumnak még igen sokat kellene fejlődnie ahhoz, hogy bekerülhessen a város turisztikai ajánlójába, mert az összkép így is lehangoló. Palicz István jegyzete.

Felszámolták az áramlopást és a szeméthegyeket a tiszavasvári cigánytelepen

Tiszavasvári – Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található, többségében cigányok lakta Széles és Keskeny utcákra.
hirdetés