szon-sportoldal

2013.04.08. 10:25

Két pont nagy csatában, kettő játék nélkül

Nyírbátor - A nyírbátori férfi asztalitenisz csapat a hétvégi két győzelemmel megőrizte esélyét az extraligában maradásra.

Nyírbátor - A nyírbátori férfi asztalitenisz csapat a hétvégi két győzelemmel megőrizte esélyét az extraligában maradásra.

Mind a négy pontot begyűjtötte a hétvégi dupla fordulóban a nyírbátori férficsapat, így jelentősen megnövekedtek az extraligában maradás esélyei. Nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó fordulóban a hazai pályán vívandó Békési elleni ki-ki mérkőzés dönt majd erről a kérdésről.

A mostani hétvégénél maradva: szombaton a Szeged AC ellen megint az ifjú Majoros Bence volt a vezér – a 15 éves játékos mindhárom egyéni mérkőzését megnyerte és a páros sikeréből is kivette a részét. A jó kezdés (3–1) alapozta meg a bátori sikert, amely azért nem lett nagyobb különbségű, mert az utolsó, tét nélküli összecsapáson Bari Csaba már vasárnapra tartogatta az energiáját.

Aztán kiderült, hiábavaló volt az erő megfelelő beosztása, mert a kecskemétiek két játékosa a klubnál kialakult nehéz anyagi helyzet miatt bojkottálta a mérkőzést, így a hírös város legénysége el sem utazott a bajnokira. A nyírbátoriak így a létező legkönnyebb módon szerezték meg a győzelmet, de a szombatit cseppet sem adták ingyen.

Csapatbajnokságok

Extraliga, férfi

Nyírbátori ASE–Szeged AC

6–4

Majoros B., Bari–Koszó, Dudás R. 3:2, Tóth Zs.–Dudás R. 0:3, Majoros B.–Koszó 3:1, Bari–Kancsár 3:0, Tóth Zs.–Koszó 0:3, Majoros B.–Kancsár 3:0, Bari–Dudás R. 0:3, Tóth Zs.–Kancsár 3:0, Majoros B.–Dudás R. 3:1, Bari–Koszó 1:3.

Nyírbátori ASE–Kecskeméti TE

10–0

Játék nélkül, a kecskeméti csapat nem jelent meg a mérkőzés színhelyén.

NB I., férfi

Ceglédi VSE–Apagy SE

10–8

Az elején becsúszott váratlan vereségek ellenére is 7–7-ig tartotta magát az Apagy, ám a rossz napot kifogó Fodor Géza nem tudott egyéni győzelemmel hozzájárulni a pontszerzéshez, és az addig hibátlan Berecki Dezső is botlott a végén. Ez volt az apagyiak bajnokságbeli ötödik 10–8-as veresége. Győztek: Nagy B. 4, Berecki D. 3, Hodász 1.

NB II., férfi

Nyírbátori ASE II–Vásárosnaményi SE

15–3

A nagyobb játékerőt képviselő nyírbátori csapat biztosan hozta a nagyon lelkesen és odaadással játszó vásárosnaményiak elleni mérkőzését. Gy.: Bánhidi, Szöllősi T. 4-4, Tóth G. 3, Kiss Zs. 2, a Tóth G., Szöllősi T. és a Kiss Zs., Bánhidi páros, illetve Szilágyi Z., Sztoj, Tuckanjuk 1-1.

Ózdi VSE–Nyírmadai ISE 8–10

Szoros csatában szerezte meg a győzelmet a nyírmadai csapat, amelynek dolgát megnehezítette a páros mérkőzések elvesztése, de utána Sallai Zoltán vezérletével fordítottak a vendégek. Gy.: Sallai 4, Szabó S. 3, Pacuk P. 2, Paszternák 1.

NB III., férfi

Tiszaújvárosi SC II–Apagy SE II

3–15

A nem teljesen egészséges Szűcs Attila ugyan elveszítette bajnokságbeli veretlenségét, Nyikos Róbert viszont nagyon közel járt a négy győzelemhez. Az apagyi csapat két fordulóval a zárás előtt továbbra is százszázalékos. Gy.: Fodor I. 4, Berecki Zs., Nyikos R., Szűcs A. 3-3, a Fodor I., Berecki Zs. és a Nyikos R., Szűcs A. páros.

Várdai ASE–Holcim SC 17–1

A kisvárdaiak magabiztosan juttatták érvényre a papírforma, a hazai csapat a mérkőzés közben élt az új szabály adta cserélés lehetőségével is. Gy.: Arady, Márföldi, Pokol P. 4-4, Újvári 2, Nagy I., a Márföldi, Arady és az Újvári, Pokol P. páros 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!