Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire szeretik olvasóink a történelmet

Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire szeretik olvasóink a történelmet
Nyíregyháza – Baranyi Lászlóné régen sok történelmi könyvet olvasott, leginkább az őskor ragadta meg. Most leginkább azt sajnálja, hogy elfoglaltságai miatt kevés ideje jut elmélyedni a hasonló témákban.

Újvári István a focit jobban kedveli, inkább a filmeken keresztül érdeklődik a történelem iránt. Aligha meglepő, hogy főként a háborúkkal foglalkozó művek érintik meg.

Újvári István

Kovács Eszter számára a Hunyadi család az etalon, a magyar történelem egyértelműen legnagyobb alakjai között tartja számon őket. Az igazságos Mátyás királyról sem a mesékben hallott először, ha teheti, bőszen bújja a középkorról született írásokat.

Kovács Eszter

Andrásiné Temesi Hilda számára az ókor és az őskor a kedvenc történelmi szakasz. Mindig is érdekelte az emberiség fejlődése, a barlangrajzok, a régi közösségi élet, amikor elődeink felfedezték a világot.

Andrásiné Temesi Hilda

Bráderné Baráth Viktória elárulta, hogy a magyar középkorban az tetszett neki legfőképpen, hogy mindig akadt, aki a bajban a haza élére állt. Hunyadi János nevét említette, mint aki például kell hogy szolgáljon a ma élőknek is.

Bráderné Baráth Viktória

 

Nagy Imre mindig nagyon figyelt az iskolában a történelemórákon, mert érdekelték az ott elhangzottak, leginkább az első és a második világháború eseményei kötötték le.

Nagy Imre

KM
hirdetés