KKM: nincs magyar áldozata, sérültje az isztambuli robbantásnak

Budapest – A kedd reggeli isztambuli robbantással kapcsolatban a tartományi egyezségügyi igazgatóság megerősítette, hogy sem a sebesültek, sem az áldozatok között nem tudnak magyar állampolgárról – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Mint írták, egyes sajtóértesülések szerint 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, miután az egyik sebesült meghalt.

Ezek szerint a korábbi négy helyett öt civil és hét rendőr van az áldozatok között, továbbá 36 sebesültről lehet tudni, közülük három sérült állapota súlyos.

A sebesülteket az isztambuli Cerrahtepe, Haseki, Capa és Samatya kórházakban ápolják – áll a tárca közleményében.
Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadást hajtottak végre. Időközben négy embert őrizetbe vettek a hatóságok a merénylettel kapcsolatban.

Az MTI megkeresésére az isztambuli főkonzulátuson korábban azt mondták, hogy a legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint a halottak mind török állampolgárok.

– MTI –

Több mint tíz halálos áldozata van az isztambuli pokolgépes támadásnak, köztük civilek

Ankara – Az első hivatalos közlések szerint tizenegyen haltak meg, köztük hét rendőr és négy civil az Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadásban. Magyar áldozatról nincs értesülés.
hirdetés