Klasszisteljesítmény döntött

Triscsuk Krisztina hét, Hornyák Ágnes öt góllal vette ki a részét az átlövők párbajából
Triscsuk Krisztina hét, Hornyák Ágnes öt góllal vette ki a részét az átlövők párbajából - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A mindenáron való győzni akarás is hiányzott a kisvárdai hölgyek teljesítményéből a Budaörs elleni meccsen.

A Kisvárda Master Good SE 22 góljából tizenhatot szereztek a belső posztokon játszók a csütörtöki, Budaörstől elszenvedett egygólos vereség alkalmából, ugyanez az arány a vendégeknél így festett: huszonháromból tizenhét. Vagyis a felek ezen a női NB I harmadik fordulójában játszott mérkőzésen csak hírből ismerték a szélső- és beállójátékot, és mivel a Budaörsnél extra napot fogott ki a Ferencvárostól igazolt, kilenc gólig jutott Szöllősi-Zácsik Szandra, a vendégek nem kis meglepetésre elvitték a két pontot a szépen felújított kisvárdai csarnokból.

– Nem vitás, ettől jobb teljesítményre lesz szükségünk, talán azt hittük, hogy a múlt heti győzelmünk után ezen a mérkőzésen könnyebb dolgunk lesz, aztán kiderült, hogy mégsem – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Nem kifogásként, csak tényként mondom, Tamara Radojevicsről csak a meccs előtt két órával derült ki, hogy vállalni tudja a játékot. Mivel rajta kívül nincs más klasszikus irányítónk, ezért pályára lépett, és ez a becsületére váljon, de azért érződött, nem olyan szinten teljesített, amire képes. Továbbra is megnehezíti a dolgunkat az összeszokottság hiánya és a kommunikáció. Mégis volt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor magunkhoz ragadtunk a kezdeményezést, négy góllal is vezettünk a második félidő közepén, de két technikai hibát követtünk el, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. Kicsit a mindenáron való győzni akarást is hiányoltam a lányoktól, fájó pont, hogy amíg a Budaörs mindent kiadott magából, addig nálunk voltak olyan momentumok, amikor nagyobb önfeláldozásra lett volna szükség, hogy túllendüljön a nehezebb periódusokon és a játékunkban bekövetkezett holtpontokon.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt a bajnokságban máris kéthetes szünet következik, a KKC legközelebb október 8-án, Békéscsabán lép pályára. Játékosai közül Marina Dmitrovics és Tamara Radojevics a szerb, Vesna Milanovic-Litre a horvát, Balog Judit pedig az ukrán válogatottba kapott meghívót.

Címkék: , ,hirdetés