Kocsijában égett halálra Prikkelék ügyvédje

Székesfehérvár – A mezőszilasi Prikkel házaspár eltűnésével párhuzamosan a tűzoltók január 4-én holtan találtak egy férfit kiégett kocsijában Fejér megyében, egy földút mellett. Az ügyvéd halálát a rendőrök még nem hozták kapcsolatba Prikkelékkel.

A hivatalos álláspont szerint öngyilkosság történt. Fekti Antal ügyvédként tevékenykedett Fejér megyében.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Népszavának elmondta: közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, és már a helyszínen kizárták, hogy gyilkosság történt volna, pedig a férfi halála kísérteties hasonlóságot mutat a Prikkel házaspáréval: Fekti autója még lángokban állt a tűzoltók kiérkezésekor, a férfi holttestét a vezetőülésen találták meg, mellette pedig egy nyitott benzines kannára bukkantak.

A rendőrségi vizsgálatok eddig csak azt mutatták ki, hogy a férfi még élt akkor, amikor a kocsi lángra lobbant. Mivel a család nem fogadja el a feltételezést, hogy öngyilkosság történt volna, saját nyomozásba kezdett. A feleség szerint férje Prikkelék ügyvédje volt, ez azonban még nem bizonyítható – írja a mno.hu.

Nem hozták kapcsolatba az eltűnt házaspárt az öngyilkos ügyvéddel

A rendőrök még nem hozták összefüggésbe a Mezőszilasról eltűnt házaspár ügyét azzal az idős férfiéval, akit az év elején találtak holtan kiégett autójában, szintén Fejér megyében. Ezt R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője mondta el a Független Hírügynökségnek, azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a 61 éves, egyébként öngyilkos áldozat az eltűnt házaspár ügyvédje lett volna.

A Prikkel házaspárt december 29-én látták utoljára. Úgy tudni, egyik adósukhoz indultak, akinek korábban tízmillió forintot adtak kölcsön. Később azonban a nyomozók már csak a vállalkozásból élő férfi és nő kiégett autóját találták meg és benne – vélhetően – emberi csontokat.

A szakértők soron kívül vizsgálják, hogy a csontok a házaspár maradványai-e. Az üggyel kapcsolatban már hat embert fogtak el a rendőrök, mindannyiukat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Négyüket személyi szabadság megsértésével, kettőt pedig emberöléssel gyanúsítanak.

Kapcsolódó anyagok:

  • Hatan előzetesben a Prikkel házaspár eltűnése miatt
  • Soron kívül vizsgálhatják a Prikkel házaspár csontjait
  • Újabb két elfogás: emberölés a gyanú
  • Holtan találták őket?
  • Újabb férfit került előzetesbe az eltűnt házaspár ügyében
  • Elrabolták a gazdag házaspárt?  • hirdetés