Kocsira döntötte a fát a szél Vásárosnaményban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kocsira döntötte a fát a szél Vásárosnaményban  – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy személygépkocsi fának ütközött, majd a tetejére borult péntek este Nyíregyházán, a Sóstói úton. A gépkocsiban egy ember sérült meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és talpra állították.

Tizenkilenc esetben vonultak péntek este a tűzoltók viharkárok felszámolásához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Kilenc esetben útra-, épületekre-,kerítésekre borult fák eltávolításához, öt esetben tetősérüléshez, négy esetben vízszivattyúzáshoz egy esetben pedig vakolat eltávolításhoz kérték a segítségüket.

Több fa az úttestre borult pénteken, a kora esti órákban Gergelyiugornya és Tiszaszalka között, de hasonló kárfelszámoláshoz vonultak a tűzoltóegységek Szakoly és Nyírmihálydi közé, valamint a 4-es számú főúton a 325-ös kilométerszelvényéhez, illetve a 41-es számú főúton Pusztadobosnál is forgalmi akadályt képeztek a nagyméretű fák, faágak.

Kétszáz négyzetméteren bontotta meg az Általános Iskola lemeztetejét a viharos szél péntek este Vásárosnaményban és az intézmény udvarán több fa is kiborult. A beregi város Táncsics Mihály utcájában húsz négyzetméteren sérült meg egy lakóház teteje, a Petőfi Sándor utcában egy háromemeletes társasház tetejét is megbontotta a szél, illetve egy nagyméretű fa az egyik lakóház kerítésére borult. A Rákóczi utcában is több épületben keletkezett kisebb kár, itt vakolat- és tetősérüléshez kérték a tűzoltók segítségét, csakúgy, mint Zsurkon az Óvoda épületénél. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy személygépkocsira dőlt egy Közepes méretű akácfa péntek este Vásárosnaményban, a Tamási Áron utcában. Személyi sérülés nem történt.

Nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához kérték a segítségüket Vásárosnaményban, a Szatmár utcai sorháznál több helyen, a Beregszászi úton lévő fürdő gépházában is be kellett avatkozniuk a helyi önkormányzati tűzoltóknak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés