kosárlabda

2020.04.16. 10:01

Szókincsfejlesztés és meccselemzés is a felkészítés része a kosarasoknál

A fiatal nyíregyházi kosarasok nemcsak a fizikumukat, hanem az elméjüket is edzik.

A kosárlabdaedzők online egyeztetnek egymással

Fotó: Tudósítónktól

A Blue Sharks és a Nyíregyházi Sportcentrum összesen több mint tíz edzője egy hónapja otthonról készíti fel az utánpótlás kosarasokat. A fiatal sportolók nemcsak fizikai edzéseket végeznek, hanem az elméletben is elmélyülhetnek.

Ne szakadjanak el a sportágtól

– Átvettük mi is az iskolákban használt Classroom programot – mondta el lapunknak Siska János, a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabdaszak­ágának vezetője.

– Megpróbáltuk korosztályokra bontani a feladatokat. Az alsóbb korosztályokban az a fontos, hogy maradjon meg a labda szeretete, otthon is elvégezhető feladatokat végezzenek akár teniszlabdával, a nagyobbaknak már lehet erősítést is belerakni, a Sportcentrum You­Tube-csatornájára folyamatosan kerülnek fel az edzésvideók, azokat a gyakorlatokat csinálják ők is.

– Igyekszünk nem csak fizikai feladatokat adni, szeretnénk elérni, hogy ha nem tudnak kimenni, rossz idő esetén is foglalkozzanak kosárlabdával: például interneten utánanézhetnek, hogy ki volt az NBA-ben a legjobb dobó vagy a magyar bajnokságban a legjobb lepattanózó.

Blue Sharks-meccseket néznek

– A nagyobbaknak kiadtuk, hogy a Blue Sharks egy-egy mérkőzését elemezzék, milyen figurákat játszanak a csapatok, hogyan védekeznek.

Az egyik kollégám az angol szakszavakat lefordította magyarra, abból csinált kérdőívet, hogy fejlődjön a szókincsük.

– Minél változatosabb programra törekszünk, hogy a gyerekek ne unjanak rá a munkára. Gyorsan kellett reagálnunk a helyzetre, de úgy néz ki, hogy egészen jól működik a rendszer. A legtöbb játékos komolyan veszi a feladatokat, és végre is hajtja azokat – zárta a szavait Siska János.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában