Ködmön-sikerek Európában, a világban

Ködmön-sikerek Európában, a világban
EB, VB, magyar bajnokság. Sűrű volt a programja az elmúlt napokban a Ködmön táncegyüttesnek. 

Miskolc (ÉM) – A miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes – ahogy azt megszokhattuk tőle – szép (kiemelkedő) sikerrel szerepelt azokon a versenyeken, amelyeken az elmúlt napokban részt vett.

Simon Csaba, az együttes művészeti vezetője-koreográfusa – egyben hat trénerének egyike – elmondta lapunknak: Moldáviában, Kisinyovban a Standard Formációs Európa Bajnokságon szerepeltek október közepén. (Immár harmadszor vettek részt a kisinyovi EB-n.) Tizennyolc csoport közül, az előkelő kilencedikek helyezést érték el.

A latin és a standard mix táncok magyar bajnokságát egy hétre rá rendezték meg Zalaegerszegen. Standard-mixben a Ködmön A csoportja lett a második, a bajnokság részeként megtartott, úgynevezett open versenyen pedig első. A társastáncok junior országos bajnokságán a Ködmön C (a junior) csapat ezüstérmes lett.

Előre az ABC-ben

És máris irány Oroszország! Moszkvában rendezték meg a standard mix táncok világbajnokságát, ahol 18 csoport közül 9-ik lett a Ködmön A. (Amely csoport, persze, ahogy az évek múlnak, újabb és újabb tagokkal, 11-szeres magyar bajnok ebben a kategóriában.)

A Ködmönnek jelenleg mintegy háromszáz táncosa van – tudtuk meg Simon Csabától, aki természetesen maga is Ködmön-táncos volt, és aki 1996 óta vezetője az együttesnek. Az Ködmön A csapata az első számú versenycsoport, erősségük a standard mix. A „B” csoport az utánpótlás, ők a felnőtt, társasági kategóriában szerepelnek elsősorban. A „C” csoport a junior társulat, ebben 10 és 15 év közötti gyerekek táncolnak. És van még sok-sok betű – számos csoport –, amelyek tagjai tehetségüktől-szorgalmuktól függően kerülnek egyre előrébb az ABC-ben.
hirdetés