Kollégáinktól kérdeztük: Szoktál újévi fogadalmat tenni?

Kollégáinktól kérdeztük: Szoktál újévi fogadalmat tenni?
Nyíregyháza – Csáki Alexandra: Az elmúlt években nem tettem újévi fogadalmat, mert mindig úgy alakult, hogy vagy elfelejtettem, mit ígértem magamnak, vagy nem tartottam be. Az idén azonban egyvalamit megfogadok: csak annyi könyvet vásárolok, amennyit el is olvasok. Hajlamos vagyok ugyanis egy-egy nagyobb séta alkalmával beugrani az útba eső antikváriumokba, és megvenni mindent, amit megkívánok. Így otthon csak gyűlnek a kötetek, melyek talán ötödét, ha elolvasom, a többi meg csak a port fogja.

Galambos Béla: Újév hajnalán az utóbbi években nekem a viccbéli kéményseprő ugrik be, aki a tükörbe nézve így morfondírozik: „A koromhoz képest még ki is nézek valahogy.” Szóval, az életkor előrehaladtával fokozatosan bölcsebb lesz az ember. Nem is fogadkozom az óév utolsó perceiben! Semmi értelme. A régebben tett „nagy” fogadalmaimat – például lemondok káros szenvedélyeimről – ugyanis egyetlen egyszer sem sikerült betartani. Rájöttem: elég lassítani, az meg már úgyis megy magától.

Galambos Béla

Matyasovszki József: Megszámlálni se tudnám, hányféle hirtelen fogant fogadalmat teszek álmatlan, tépelődő éjszakákon, ám az új esztendőbe lépve általában nem jut eszembe semmi használható. Nyilván a bulihangulat is az oka, pezsgőspohárral a kézben erőtlen az önismeret. Persze megfogadhatnám, amit már annyiszor, hogy soha többé üres tespedés, internetezés hajnalig és esti nassolgatás, változtatni reménytelen. Meg aztán James Bondtól is azt tanultam: soha ne mondd, hogy soha!

Matyasovszki József

Bodnár Tibor: Az újévi fogadalmam nem is szilveszterkor, éjfélhez közeledve fogalmazódott meg bennem, hanem január 2-án, amikor eldöntöttem, hogy többé nem megyek be olyan frissen nyitott gyorsétterembe, ahol az utcáig ér a sor, és több mint félórás a várakozási idő. Ezzel párhuzamosan azért már megfogadtam, hogy igyekszem majd türelmesebb lenni embertársaimmal és magammal szemben, és jó volna újra aktívabb sportolói életet élni, hogy ha nem is a maratoni távot, de annak felét képes legyek lefutni.

Bodnár Tibor
hirdetés