Kollégisták Babus Kupa teremtornája Naményban

A kupagyőztes Zrínyi (bordó mezben) és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium mérkőzése
A kupagyőztes Zrínyi (bordó mezben) és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium mérkőzése
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Csütörtökön Vásárosnaményban rendezték meg a középiskolai kollégiumok XII. Babus Kupa teremlabdarúgó tornáját.

A viadalra Záhonytól Tiszalökig, Kisvárdától Hajdúböszörményig szép számmal neveztek a kollégiumok, végül 11 diákotthon csapatának, több mint száz játékosa mérte össze ügyességét, játéktudását. Az ünnepélyes megnyitón Filep Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket. A selejtező csoportok mérkőzései már a reggeli órákban kezdetüket vették, a döntőre pedig kora délután került sor a városi sportcsarnokban. Albirt József testnevelő tanár úr irányításával a házigazdák gyakorlottan, kiváló szervezéssel bonyolították le a lelkes közönség által figyelemmel kísért tornát.
Az izgalmas versengés végén a nyíregyházi Zrínyi Ilona Kollégium csapata a hazai Babus Jolán Kollégium együttesével vívta a döntőt, melyet nagy csatában a megyeszékhelyi diákok nyertek meg. A bronzérmet a baktalórántházi Vay Ádám Kollégium gárdája szerezte meg a tiszalöki Teleki Blanka Kollégium csapata előtt.

A rendezők különdíjjal ismerték el a torna legjobb játékosát (Berec Gábor, Vásárosnamény), a legbiztosabb kezű kapust (Cserhalmi Dorián, Nyíregyháza) és a legeredményesebb góllövőt (Lakatos Viktor, Baktalórántháza).

– Faragó Gergely – Herka Balázs –
hirdetés