Kollégiumtűz Somogyzsitfán – megfékezték a lángokat

Kaposvár – Eloltották a tüzet a helyi erdőgazdálkodási szakmunkásképző intézet kollégiumában Somogyzsitfán. A kétszintes épület teteje teljesen megsemmisült. Sérültek nincsenek, a tűz okát még keresik, a károkat 2-3 napon belül mérik fel.

Az első hírekkel ellentétben nem a Somogyi megyei Marcaliban, hanem a közeli Somogyzsitfán gyulladt ki a kollégium hétfő reggel hat óra után nem sokkal. A tetőteres épület egyik első emeleti szobájában keletkezett tűz, amelyet a karbantartó és az egyik nevelő próbált eloltani, sikertelenül. A lángok kicsaptak az ablakon, és innen terjedtek át a tetőre.

A tüzet a marcali, a kaposvári, keszthelyi, a nagykanizsai és a nagyatádi tűzoltók együtt fékezték meg.

A kollégiumban körülbelül 200 diák volt a tűz idején, a nevelők mindenkit időben kimenekítettek. Voltak olyan tanulók, akiknek már nem volt idejük felöltözni, ők a környékbeliektől kaptak kölcsön ruhákat. Sok diáknak minden értéke odaveszett a tűzben. A fiatalokat időközben átvitték az iskola épületébe. Tanítás hétfőn biztos nem lesz, akit lehet, hazaküldenek.

Egyelőre nem tudni, hol laknak ezután a kollégisták. Az iskola igazgatója szerint Marcaliban illetve a környékbeli házakban próbálnak majd nekik szállást keresni.

Somogyzsitfa önálló település, de a szakmunkásképzőt a marcali önkormányzat működteti. Marcali polgármestere a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a diákok minden kárát megtérítik, de még nem tudni, pontosan milyen forrásból. Sütő László reggel telefonon beszélt Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel, aki támogatásáról biztosította őt.
hirdetés