Kelet-retro

2020.01.12. 07:00

Meghalt a bökönyi kislány, akinek kigyulladt a ruhája

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 70, 60 és 40 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1950. január 12., csütörtök

Kigyulladt egy bökönyi kislány ruhája

Kigyulladt P. S. M. ötéves bökönyi kislány ruhája. Az égő ruhát az édesanyja tépte le róla és orvoshoz vitte a kislányt. A harmadfokú égési sebeket szenvedett kislányon már nem lehetett segíteni és négy nap múlva belehalt sérüléseibe. A gondatlan anya bíróság elé kerül.

1960. január 12., kedd

Hamarosan újra jár a repülőgép a főváros és Nyíregyháza között

Január 15-étől újra megindul a légi járat Budapest és Nyíregyháza között – újságolja a nyíregyházi repülőtér vezetője. A repülőgép téli menetrendje az alábbiak szerint alakul: a gép Budapestről 8 óra 10 perckor indul és Nyíregyházára 9 óra 10 perckor érkezik. Nyíregyházáról 9 óra 20 perckor indul vissza, Debrecenben 9 óra 40 perckor száll le. Debrecenből 9 óra 50 perckor folytatja útját a főváros felé, ahová 10 óra 50 perckor érkezik. Délutáni járat nincs, a menetrend egy hónapig lesz érvényes.

1980. január 12., szombat

Új vonatok járnak Tiszalök felé

A MÁV értesíti az utazókat, hogy a Nyíregyháza-Tiszalök-Polgár-Ohat-Pusztakócs vasútvonalon hétfőtől új, csehszlovák gyártmányú szerelvényeket közlekedtet. Ezeken a szerelvényeken az ajtók csak akkor nyílnak ki, ha a vonat megállt, és indulás előtt a mozdonyvezető zárja őket távirányítással. Indulás után tehát a szerelvényre felugrálni – ami egyébként is tiltott és balesetveszélyes – nem lehet.

Az Irodagépipari és Finommechanikai Vállalat vásárosnaményi írógépgyárában ebben az évben 26500 írógépet gyártanak. A beregi üzemben a HP-2-es típusú írógépek svájci megrendelésre készülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában