Nyíregyháza hírei

2013.07.29. 09:43

Jegyzet: Elvesztett fogadás

<em>Magamban és magammal fogadtam csupán, de így is fájón érintett a kudarc, mert csalódás lett a következménye. Arra tippeltem ugyanis július elején, hogy pár napon, vagy legalábbis 2-3 héten belül kiirtják azt a magánháznál lévő parlagfűtengert, amely Kabalás közelében a kerékpárút mellett árválkodik.</em> M. Magyar László jegyzete.

Magamban és magammal fogadtam csupán, de így is fájón érintett a kudarc, mert csalódás lett a következménye. Arra tippeltem ugyanis július elején, hogy pár napon, vagy legalábbis 2-3 héten belül kiirtják azt a magánháznál lévő parlagfűtengert, amely Kabalás közelében a kerékpárút mellett árválkodik. M. Magyar László jegyzete.Bíztam abban, hogy napjainkban, amikor még szinte a csapból is a veszélyes növény elleni küzdelem fontossága folyik, szemet szúrnak a telek tulajdonosának, esetleg a ritkán kilátogató örökösöknek vagy talán a szomszédoknak az egészségünkre oly káros növények. Mindennap százak kerekeznek el mellette, de senki nem veszi észre a rengeteg növényt, senki nem tesz bejelentést sem a hatóságnál, de még a helyi önkormányzatnál sem.

Hiába hirdetjük meg társadalmi szinten a harcot a parlagfű ellen, közönyösséggel, közömbösséggel, tudatlansággal nem fogunk eredményt elérni. Lefogadtam volna tehát, hogy a türelmi idő lejárta után júliusban a magányosan árválkodó telken valaki rendet vág a parlagfüvek között, azonban mind a mai napig senki sem nyúlt hozzájuk. Ennyire félreismertem volna az embereket? Vagy csak nem ismerik a parlagfüvet..., vagy csak nem akarnak „árulkodni"...?

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!