Költségvetés – MSZP: huszonkét éve példátlan megszorítást hajt végre a kormány

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Az MSZP választmányi elnöke szerint a kormány a jövő évi költségvetéssel az elmúlt huszonkét évben példátlan megszorítást hajt végre.

Botka László szombaton újságíróknak azt mondta: 2013-ban a GDP 40 százalékára nő az adóterhelés, ami egyszer sem fordult elő a rendszerváltozás óta.

A költségvetési javaslat megalapozatlan, ezért a szocialisták módosító javaslatot sem nyújtottak be, őszre viszont alternatív büdzsét készítenek – hangsúlyozta.

A tervezett 300 milliárd forintos tehercsökkentésről azt mondta, hogy annak hiányzik a fedezete, és ha a tranzakciós illetéket kiterjesztik a jegybank és a kincstár pénzügyi műveleteire, akkor az állam önmagát adóztatja meg. Szerinte ezt a nemzetközi szervezetek nem fogadják majd el.

Katona Tamás korábbi MSZP-s pénzügyminisztériumi államtitkár a választmányi ülésen szintén azt mondta: kizártnak tartja a megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal, ha a kormány a nemzeti bank pénzügyi műveleteire is kiveti a tranzakciós illetéket.

 

 

– MTI –
hirdetés